Åstorp/Kvidinge vann mot Halmstads IBK

Åstorp/Kvidinge ryckte i sista perioden och vann mot Halmstad

Åstorp/Kvidinge vann hemma mot Halmstad i division 1 södra Götaland herr med 7-5. Matchen var helt jämn efter två perioder, 3-3, innan Åstorp/Kvidinge avgjorde i sista perioden.

– En viktig seger. Men det satt hyfsat långt inne. Halmstad gör det riktigt bra och jobbade stenhårt. Tycker vi inte riktigt har tålamodet i spelet utan vi letar för tidigt efter den avgörande passningen. Men tycker vi vinner rättvist och höjer oss i tredje perioden, kommenterade Åstorp/Kvidinges tränare Conny Camper.

Halmstads tränare Johan Stål tyckte så här om matchen:

– Vi gör en spelmässigt bra prestation utan att få riktig utdelning på våra chanser. Åstorp är lite effektivare än oss och det blir skillnaden.

Det här innebär att Åstorp/Kvidinge nu har fyra segrar i följd i division 1 södra Götaland herr.

Åstorp/Kvidinge tog ledningen efter 13 minuters spel, genom Otto Carlsson.

I andra perioden var det i stället Halmstad som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 3-3.

Åstorp/Kvidinge startade tredje perioden starkast. Laget gick från 3-3 till 5-3. Men Halmstad svarade och gjorde 5-4.

Därefter var det dock Åstorp/Kvidinge som avgjorde. Laget gjorde först 6-4 och sen kom också 7-4 med fem minuter kvar att spela genom Jonathan Rosengren på pass av Fabian Hansson. Halmstad hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 7-5.

Noterbart är att Åstorp/Kvidinges Joachim Rosengren stod för ett mål och två assists.

Åstorp/Kvidinge har fyra segrar och en förlust och 36–25 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Halmstad har två vinster och tre förluster och 30–30 i målskillnad.

Med fyra omgångar kvar är Åstorp/Kvidinge på tredje plats i tabellen, och Halmstad är på elfte plats.

Lördag 18 februari 14.00 spelar Åstorp/Kvidinge borta mot Olofström. Halmstad möter Eslöv hemma i Halmstad Arena söndag 19 februari 17.00.

Matchrapporter: Stark vändning till seger för Åstorp/Kvidinge mot Gränna Åstorp/Kvidinge utklassade Genarp – vann med 10-2 Förlust för Åstorp/Kvidinge trots mål av Andreas Bremer och Jonathan Rosengren Fiaskosäsong för Malmö FBC – som åker ur serien Åstorp/Kvidinge slog Karlskrona efter Jonathan Rosengrens dubbel