Foto: IFF
VM-kval

19-åriga debutantens succé i A-landslaget

ANNONS

Västerås Rönnby-forwarden Saga Emtell imponerade stort under sina första framträdanden i Svenska Damlandslaget.

Supertalangen Saga Emtell spelade VM-kval för Sverige förra veckan och 19-åringen gjorde stor succé. Emtell var en av två svenska spelare som kom direkt från U19-landslaget in i A-landslaget och hon stod för hela 6 mål och 11 assist under VM-kvalet vilket placerade Rönnbycentern på en femteplats i den svenska poängligan. 

Innebandymagazinet kunde avslöja att Emtell skulle få en plats i A-landslaget innan truppen släpptes och när vi då pratade med Emtell fick hon frågan om vilken spelare hon helst skulle vilja spela tillsammans med.  

– Det är många duktiga spelare så det är svårt att bara välja en men det skulle vara väldigt coolt att få spela bara en match med Emelie Wibron. Hon är lite av en idol för mig,

Faktum var att Emtell fick se sin dröm gå i uppfyllelse för i premiärmatchen så fick hon bilda kedja tillsammans med just Wibron och sin parhäst från U19-landslaget, Hanna Nordstrand. Den kedjan var riktigt bra under tiden de spela tillsammans och de gjorde också Sveriges första kvalmål, vilket också var Sveriges absolut snyggaste i hela VM-kvalet. 

Kolla in Emtells alla sex mål i VM-kvalet i klippet ovan.  

Den här artikeln handlar om: