Foto: IFF
VM-kval
Damexpertens tankar efter VM-kvalet

Innebandymagazinets Christian Svensson har delat upp VM-kvalspelarna i tre kategorier utefter förra veckans prestationer samt tagit ut sin egen VM-trupp.

Sverige är klar för Innebandy VM 2023 i Singapore efter att ha gjort slarvsylta av allt motstånd i VM-kvalet och vunnit sina fyra kvalmatcher med sammanlagt 109-1. 

Självklart börjar mobben skrika direkt att innebandyn skämmer ut sig som sport och att de bästa lagen inte ska behöva kvala och så vidare och så vidare. Inget nytt under solen där utan det är samma mantra efter varje VM-kval. 

Ja, det ser inte bra ut att Sverige satte målrekord i VM-kvalet 2019 när de slog Frankrike med 61-0 och när de satte det näst bästa rekordet efter 42-0 mot Storbritannien förra veckan. Men likväl är detta en total nödvändighet för att få sporten att växa internationellt. Så länge topp 4 lagen envisas med att möta varandra på de planerade internationella helgerna kommer vi aldrig få se vår älskade sport växa. Nationerna bakom topp 4 måste få chansen att se och möta de allra bästa för att själva utvecklas. Mer än så tänker jag inte älta den diskussionen här. 

Det jag däremot tänkte lyfta upp här är vilka svenska spelare som visade framfötterna och vilka som även visade bakfötterna. För i idrottens värld kommer det alltid att finnas vinnare och förlorare även i ett lag som är så överlägset som Sverige var i kvalet. 

LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: