FBC Bollnäs förlorade mot IBF Dalen

Målfest när IBF Dalen krossade Bollnäs i Bollnäs Sporthall

IBF Dalen hade inga problem med Bollnäs i division 1 Norra herr, och vann borta med utklassningssiffrorna 10-1 (5-1, 2-0, 3-0).

IBF Dalens tränare Gustav Broadhall:

– En bra och stabil insats av oss där vi kontrollerar matchen från första till sista perioden. Väldigt kul att kunna bjuda på en sådan bra insats dagen efter en tuff match mot Sundsvall. Alla tre kedjor levererar både offensivt och defensivt.

Segern var IBF Dalens femte på de senaste sex matcherna.

IBF Dalen tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 7.12 genom Ludwig Blomberg, och gick upp till 0-2 innan Bollnäs svarade.

Innan perioden var över hade IBF Dalen ryckt åt sig ledningen med 5-1. I andra perioden var IBF Dalen starkast och gick från 1-5 till 1-7 genom mål av Philip Da Rocha Eriksson och Adam Forsman. Det skulle komma mer från IBF Dalen. IBF Dalen fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 10-1. Målen i sista perioden gjordes av Oskar Junttila, Adam Forsman och Pontus Burman.

Ludwig Blomberg gjorde fyra mål för IBF Dalen, Oskar Junttila stod för två mål och ett assist och Philip Da Rocha Eriksson gjorde ett mål och två assist.

IBF Dalens nya tabellposition är fjärde plats, medan Bollnäs är på tionde plats.

Nästa motstånd för Bollnäs är Håsta. Lagen möts fredag 10 februari 20.00 i OilQuick Arena. IBF Dalen tar sig an Öjebyn borta lördag 11 februari 16.00.

Matchrapporter: Stort jubel när IBF Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Bergnäset IBF Dalen ny serieledare efter 12-4 mot Härnösand IBF Dalen upp i topp efter seger mot Vattjom IBF Dalen ny serieledare efter seger mot Timrå IBF Dalen toppar tabellen efter seger mot Jemtland