Foto: Per Wiklund
Svenska Cupen

8 frågor till Svenska Cupen-generalen: "Det gör cupen intressantare i år"

ANNONS

Stefan Jonasson, marknads- och arrangemangschef på Svenska Innebandyförbundet, reder ut alla frågor kring cupfinalen och turneringens framtid.

Den 22-23 februari så avgörs finalerna i Svenska Cupen, där Thorengruppen-Pixbo är först ut i Wallenstam Arena. Dagen efter tar Kalmarsund emot Falun i SSB Arena.

Innebandymagazinet publicerade idag en intervju med Faluns klubbchef Daniel Lindkvist, där han gav sina åsikter kring Svenska Cupen – en turnering  som han anser inte riktigt lyft ännu. Han gav även sin syn på faktumet att Kalmarsund fick agera värd istället för Falun, att finalen spelas på en vardag istället för helg samt hur man kan göra cupen mer attraktiv.

Nu ges även cupgeneralen Stefan Jonasson ( på SIBF) chansen att besvara några av de frågor som uppkommit i samband med cupfinalerna – ta del av hela intervjun nedan:

Stefan Jonasson

Vilka lag har ansökt om att arrangera finalen?

– Vi har fört en kontinuerlig dialog med samtliga aktuella semifinal och sedermera finallag om intresse att arrangera finalen. Både på dam och herrsidan. Exakt vilka föreningar som valt att anmäla intresse går vi inte in på. 

Hur har ni gjort för att välja spelplats om båda lagen har ansökt? 

Som sagt så har vi fört en löpande dialog med de aktuella lagen kring möjlighet och intresse att arrangera finalen. Det är flera faktorer som spelar in där vi slutligen tog beslutet ifrån vad vi tror är till gagn för hela innebandyn. 

Vad var det som gjorde att Wallenstam Arena och SBB Arena gick före alternativen?

– Det är flera faktorer som spelar in vid valet av finalplatserna, där vi tar lagens ansökningar i beaktning och sedan beslutat utifrån en helhet som vi tror kan sprida våra evenemang och innebandyn på bästa sätt. När det kommer till detaljer i avtal och förhandlingar är det delar som vi tar med involverade parter. 

Ni har valt att lägga finalerna 22-23 februari, är det någon speciell tanke med att de ligger just då?

– Att lägga spelschemat för våra serier och evenemang är ett gediget pussel där vi tar hänsyn till många olika delar. Exempelvis SSL spelschemat och landslagsschemat. Med det sagt utvärderar vi varje år, i den utvärderingen får alla deltagande klubbar och även distrikt tycka till om Svenska Cupen och kommer så även göra efter denna års finaler för att se vad vi kan förbättra. Speldatumen är en sådan fråga i utvärderingen. 

Varför spelas inte finalerna på en helgdag?

– Utifrån den planering vi gjort så valde vi att lägga de dessa datum. Men som sagt, är vi lyhörda för inspel

Hur tycker du det har gått med Svenska Cupen nu när vi är inne på andra upplagan?

– Vi tycker att den växt i intresse hos media, publik och även hos lagen. Vi är glada över det ökade intresset men är för den skullen inte nöjda utan vill fortsätta växa cupen. 

Finns det något du tycker gått extra bra med cupen, något som kanske gått över förväntan?

– Att cupen ökat i betydelse för deltagande lag, att komma bra i cupen har blivit en prestige och något som betyder mycket och det är glädjande att se. Sedan är det också kul att se det ökade intresset hos publiken. 

Vilka delar kan bli bättre? 

– Det finns alltid delar som man kan skruva på och förbättra. Svenska Cupen är här för att stanna och vi ser fram emot att växla upp den ytterligare. Att vinnarna i Svenska Cupen från och med i år får en Europabiljett till den nya versionen av Champions Cup som startar i augusti/september i år är något som redan i år gör Svenska Cupen bättre och intressantare.


TV: "Tränare och pappor har skrikit på mig sedan jag var fem år"

"Jag har mått ganska dåligt" - Gabriel Kohonen om hur det har varit att heta Kohonen under ungdomsåren.

Den här artikeln handlar om: