Notification

Swedish Floorball Open i Västervik blir sommarens höjdpunkt

Innebandymagazinet storsatsar på bevakning av Sveriges skönaste utomhusturnering.

5-8 juli 2023 riktas blickarna mot sommarstaden Västervik. Då spelas den 12:e upplagan av populära utomhusturneringen Swedish Floorball Open (SFO), som i år kommer att bli något alldeles extra för både deltagare och publik.

Sveriges största innebandysajt, Innebandymagazinet, kommer att ha en heltäckande bevakning av turneringen.

– Det här blir sommarens höjdpunkt för alla inblandade. Inför turneringen kommer man regelbundet kunna läsa mycket om SFO och vad som väntar. När matcherna drar igång är vi på plats med flera reportrar, tar pulsen på deltagarna och ger en inblick bakom kulisserna, säger Innebandymagazinets produktchef Henrik Jansson.

“Snudd på VM-bevakning”

Videointervjuer, studio och livesändningar är några exempel på hur man kommer kunna följa turneringen.

– Det blir snudd på ”VM-bevakning”. Swedish Floorball Open är en fantastisk möjlighet för innebandyälskare och kända profiler att träffas och spela roliga matcher samtidigt som man njuter av sommarvärmen, fortsätter Jansson.

Swedish Floorball Open spelas utomhus på tre planer med läktare, på hamnplan i centrala Västervik, ett stenkast från havet. Matcherna spelas 3 mot 3 plus målvakt och matchtiden är 1x12 minuter. Utöver många ungdomsklasser för spelare födda 2006-2013 finns även knatteklasser, juniorklasser, seniorklasser och företagsklass.

– Seniorturneringen brukar sticka ut med namnkunniga profiler och många av Sveriges bästa spelare samt att det ofta är kändislag på plats. I år ryktas det om att hockeyspelare från högsta elitnivå kommer delta.

Turneringen avslutas med den populära konserten Hamnplan Live med bland andra Hoffmaestro och Bolaget på scenen.

Mer information om SFO och hur du anmäler ditt lag på: https://www.swedishfloorballopen.se/