Foto: Swiss Unihockey
Internationellt

Det går tungt för svenskarna nere i Schweiz

Ingen svensk spelare har lyckats slå sig in på topp tio i den schweiziska högstaligan.

Framgångsrika svenska poänggörare har det varit gott om genom åren i högstaligan L-UPL nere i Schweiz. Det har inte tillhört vanligheterna att en svensk spelare missat att placera sig bland de tio främsta poängplockarna, men det kan hända i år. 

Just nu finns det åtta svenska spelare på topp 100 och bäst av dem är tidigare Faluspelaren Alexander Hallén som ligger elva med 32 poäng, Lika många poäng som som tian Michal Dudovic som gjort lite flera mål än Hallén. 

Av svenskarna som åkte ner till Schweiz för första gången denna säsong hittar vi Anton Åkerlund på plats 18, Johan Larsson(24), Robin Nilsberth(44), Gustav Svensson(50) och Jonathan Nilsson(79). 

Intressant detalj är att de svenska spelarna verkar göra mindre poäng i Schweiz än i SSL. Jonathan Nilsson har sänkt sitt poängsnitt från 1,6 poäng per match i SSL till 0,67 i Schweiz. Nilsberth har sänkt sig från 1,67 till 1, Anton Åkerlund från 1,64 till 1,45. Gemensamt för alla tre var att de gjorde runt 40 poäng förra säsongen i SSL. Svensson och Larsson har dock höjt sitt poängsnitt något.

 

Poängligan i L-UPL

PlaceringSpelareLagMålAssPoäng
1Simon SteinerTigers Langnau301747
2Patrik DozaUHC Uster241842
3Claudio SchmidUHC Uster241438
4Joël RüeggerGrasshopper Club Zürich221638
5Noah PüntenerHC Rychenberg Winterthur241337
6Patrick MendelinUnihockey Basel Regio172037
7Jan ZauggFloorball Köniz181836
8Yannick LindroosUnihockey Basel Regio211435
9Levin ConradHC Rychenberg Winterthur122133
10Michal DudovicSV Wiler-Ersigen211132
11Alexander HallénZug United171532
12Janis LauberTigers Langnau131932
13Toni RintalaUnihockey Basel Regio161531
14Marc Oliver GerberTigers Langnau151631
15Claudio MutterHC Rychenberg Winterthur201030
16Paolo RiediGrasshopper Club Zürich181230
17Claudio LaelyGrasshopper Club Zürich102030
18Anton AkerlundZug United181129
19Christoph MeierGrasshopper Club Zürich161329
20Yannic FitziFloorball Thurgau111829
21Marco LouisSV Wiler-Ersigen171128
22Kevin KropfTigers Langnau151328
23Thomas GfellerTigers Langnau111728
24Johan LarssonZug United101727
25Deny KänzigSV Wiler-Ersigen151126
26Michael SchiessWaldkirch-St. Gallen91726
27Silvan BolligerFloorball Köniz15924
28Noël SeilerGrasshopper Club Zürich141024
29Aaro HelinChur Unihockey16723
30Eero JaloFloorball Thurgau14923
31Yannick RubiFloorball Thurgau17522
32Asla VeteläinenWaldkirch-St. Gallen15722
33Mike GerberFloorball Köniz12921
34Dan HartmannUHC Alligator Malans71421
35Matteo Nico SteinerTigers Langnau12820
36Pablo MariottiWaldkirch-St. Gallen13619
 Remo BuchliUHC Alligator Malans13619
38Kevin BerryUHC Alligator Malans11819
 Kimo OeschHC Rychenberg Winterthur11819
 Simon JirebeckFloorball Köniz11819
41Jesper SilvonenWaldkirch-St. Gallen10919
42Niklas GrafFloorball Thurgau51419
43Severin NiggZug United12618
44Robin NilsberthZug United9918
45Yannis WyssSV Wiler-Ersigen81018
 Philipp AffolterSV Wiler-Ersigen81018
47Simon LaubscherGrasshopper Club Zürich13417
48Tuukka KiviojaWaldkirch-St. Gallen12517
49Marco RentschTigers Langnau10717
50Tobias StuderHC Rychenberg Winterthur61117
 Gustav SvenssonTigers Langnau61117
52Sandro CaveltiChur Unihockey12416
53Iiro LankinenFloorball Thurgau10616
54Dylan HasenböhlerGrasshopper Club Zürich9716
55Joonas FöhrFloorball Thurgau7916
 Noah SiegenthalerSV Wiler-Ersigen7916
57Daniels Janis AnisUHC Uster61016
58Yann Andrea RuhFloorball Köniz31316
59Linus ArnoldZug United10515
60Florian WenkGrasshopper Club Zürich7815
61Gianluca PersiciSV Wiler-Ersigen6915
62Tobias HellerGrasshopper Club Zürich51015
63Radek SikoraSV Wiler-Ersigen11314
64Tim MockZug United8614
65Niklas LaurilaUnihockey Basel Regio41014
 Nils ConradHC Rychenberg Winterthur41014
 Kay BierGrasshopper Club Zürich41014
68Dennis KramerUnihockey Basel Regio9413
69Raul WillfrattFloorball Köniz8513
 Andrin HollensteinSV Wiler-Ersigen8513
71Stefan SchiessWaldkirch-St. Gallen7613
 Nadir MonighettiChur Unihockey7613
73Stefan HutzliFloorball Köniz4913
74Elia SeilerGrasshopper Club Zürich31013
75Otto LehkosuoFloorball Köniz10212
76Lukas UjhelyiUHC Alligator Malans9312
77Tim NussleChur Unihockey8412
78Oliver WiedmerFloorball Thurgau7512
79Jonathan NilssonHC Rychenberg Winterthur6612
 Kai KurthUnihockey Basel Regio6612
81Roman MittelholzerWaldkirch-St. Gallen5712
82Markus KulmalaUHC Uster4812
83Martin PrazanUHC Uster3912
84Marco KlauenböschUHC Uster8311
 Damian RohnerUHC Alligator Malans8311
 Stefan SiegenthalerTigers Langnau8311
87Pascal SchmukiUHC Uster6511
 Markus LindgjerdetHC Rychenberg Winterthur6511
 Silas FitziFloorball Thurgau6511
90Florian BolligerUHC Uster5611
 Leon SchlegelChur Unihockey5611
92Josia PfisterUHC Uster7310
93Claudio FlütschUHC Alligator Malans6410
 Martin MosimannTigers Langnau6410
 Eero KuutsaFloorball Thurgau6410
96Joel FrioletUHC Alligator Malans5510
97Tim BraillardUHC Alligator Malans3710
98Tatu VäänänenSV Wiler-Ersigen2810
99Christian StuckiTigers Langnau819
100Pascal KernHC Rychenberg Winterthur729
Den här artikeln handlar om:
Expressen Premium Max visar
söndag 19 mars
15:00 Helsingborg - Växjö Svenska Superligan
17:00 Linköping - Storvreta Svenska Superligan
måndag 20 mars
18:30 Kalmarsund - Pixbo Svenska Superligan
18:30 Falun - Mullsjö Svenska Superligan
tisdag 21 mars
18:30 Växjö - Helsingborg Svenska Superligan
18:30 Storvreta - Linköping Svenska Superligan
torsdag 23 mars
19:00 Mullsjö - Falun Svenska Superligan
19:30 Pixbo - Kalmarsund Svenska Superligan
fredag 24 mars
18:30 Linköping - Storvreta Svenska Superligan
19:00 Helsingborg - Växjö Svenska Superligan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten