Foto: IFF
VM-kval

Betyg: Sverige-Nederländerna, spelare för spelare

Innebandymagazinets Christian Svenssons betyg på de svenska spelarna efter tredje VM-kvalmatchen mot Nederländerna.

Målvakten Jenny Axelsson hade fullt upp jämfört med de två tidigare matcherna från ett målvakts perspektiv. 12 räddningar svarade Axelsson för och ett par av dem var faktiskt svettiga så kvalets högsta målvaktsbetyg var förfogat, även om falumålvakten knappt hade något att göra.

Förstafemman(+10) var Sveriges produktivaste men det var först efter halva matchen när Wilma Johansson och Emelie Wibron kom in som det blev ordentlig fart på femman. Duon Johansson/Wibron är i mina ögon världens två bästa spelare för tillfället och även om stjärnorna låg bakom mycket nätrassel efter inhoppet så blev det lite kaka på kaka med dem i samma femma. En så duktig spelare som Cajsa Elm föll bort helt när superduon kom in. Backen Jonna Stenvall utsågs till matchen bästa lirare och hon svarade absolut för sin bästa prestation under kvalet i denna match. 

Andrafemman(+6) fick aldrig spelat att stämma som formation utan här var det mest individuella prestationer som stack ut. Ett hopplock av olika spelartyper från olika lag med lite landslagsrutin låg så klart bakom det. Men ingen föll ur rammen och alla stod för en stabil insats och Saga Emtell visade återigen upp att hon är med och konkurrerar om en plats i VM-truppen. Ellen Rasmussen ersatte Ekenlinde efter halva matchen som back och gjorde det bra och det bytet fick faktiskt fart på femman ett par snäpp till. 

Tredjefemman(+9) var den bästa i Sverige denna match sett till samspelthet och rull i femman. Maja Ekström har haft det tung de två första matcherna men här kom hon till sin rätt framförallt så hittade hon ett väldigt fint stäm med Hanna Nordstrand. Den duon var matchens stora behållning. Elin Roos som tredje länk hittade aldrig sin roll med den nya spännande ungdomsduon och blev osynlig i långa stunder. Lisa Carlsson gjorde sin bästa match i kvalet och Sara Dahlström  spelade också stabilt. Tycker Dahlström gjort det riktigt bra totalt sett i kvalet och hon är definitivt med och slåss om en VM-plats även om dagens match inte var hennes bästa i kvalet.        

Spelarbetyg: Sverige-Nederländerna  25-0

Innebandymagazinets betygsskala 1-10
1 = Allt gick fel
2 = Glöm det
3 = Underkänd
4 = Lite för ojämn
5 = Godkänd
6 = Över medel
7 = Bra
8 = Mycket bra
9 = Outstanding
10 = Världsklass

LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: