Sverige-Storbritannien 42-0
Foto: IFF
VM-kval

Highlights: Sverige-Storbritannien (VM-kval)

ANNONS

Se alla målen från Sveriges målkalas mot Storbritannien som slutade hela 42-0.

VM-kvalet till VM i Singapore i december pågår för fullt och idag spelade Sverige sin andra kvalmatch mot Storbritannien. Precis som väntat blev det en enda stor blågul målfest men det blev inte målrekord som supertalangen och landslagsdebutanten Hanna Nordstrand hoppades inför matchen. 

– Det är mycket möjligt att vi slår målrekord idag mot Storbritannien men då gäller det att vi alla är påkopplade och håller tempot uppe under hela matchen. Om vi verkligen går för det, tror jag att vi kan klara av att slå rekordet vilket skulle vara häftigt, sa Nordstrand inför matchen till Innebandymagazinet.

Sveriges målrekord är hela 61-0 vilket sattes mot Frankrike i VM-kvalet till VM 2019. Det mäktade inte Sverige med idag men det blev i alla fall det näst största målkalaset någonsin för landslaget som vann med hela 42-0. Noterbart att alla svenska startspelare hade gjort poäng efter halva matchen och efter två perioder hade alla svenska spelare inklusive de tre inhopparna gjort poäng. 

Se alla målen i klippet ovan.

Svenska poängfördelningen

Emelie Wibron639
Saga Emtell459
Wilma Johansson538
Emma Stenberg707
Maja Ekstrom516
Nellie Ohgren246
Vilde Rundfloen156
Hanna Nordstrand145
Ellen Rasmussen303
Lisa Carlsson303
Vilma De Gysser213
Elin Roos123
Matilda Ekenlinde033
Jonna Stenvall112
Sara Dahlstrom112
Cajsa Elm022
Moa Andersson022
Ida Sundberg011
Den här artikeln handlar om: