Foto: IFF
VM-kval

Betyg: Sverige-Storbritannien, spelare för spelare

Innebandymagazinets Christian Svenssons betyg på de svenska spelarna efter andra VM-kvalmatchen mot Storbritannien.

Sverige körde över Storbritannien med hela 42-0, den näst största segermarginalen genom tiderna för Damlandslaget. Så det var inte det lättaste att sätta betyg på ett så överlägset lag. Men eftersom inte Storbritannien bjöd upp till något motstånd så blir det heller inga toppbetyg denna match, 

Målvakt Lovisa Hedin gjorde landslagsdebut och det är nog ingen debut som hon kommer minnas resten av livet. För vad jag kunde se fick hon inte ett enda skott på sig under hela matchen. Internationell innebandy skiljer sig lite från SSL för man räknar inte skott på mål utan räddningar och enligt den officiella statistiken gjorde Hedin tre räddningar. Men som sagt var jag såg inga skott på mål så kan inte sätta något annat betyg än godkänt. 

Förstafemman (+17) var Sveriges klart hetaste med Emelie Wibron i spetsen som gjorde nio poäng. Totalt var femman inne på 17 mål framåt utan att för den delen briljera allt för mycket. Nordstrand byttes ut efter halva matchen och då sjönk nivån på rullet i femman men effektiviteten höjdes rejält då Emma Stenberg kom in och gjorde sju mål. Stenberg var osynlig i premiären men här visade hon verkligen upp sin största styrka. 

Andrafemman (+10) Sveriges svagaste femma som inte hittade sina roller fullt ut tillsammans. Visst de var inne på tio mål framåt men spelet och harmonin i femman satt inte alls. Ellen Rasmussen bytts ut efter halva matchen mot Cajsa Elm och då tappade femman ännu mer momentum och presterade inte alls vad de har i sig en och en. Backarna stod dock för en riktigt bra insats och Rundfloens 1+5 är respekt även om en del assist var rätt så billiga. 

Tredjefemman (+15) Precis som mot Tyskland tycker jag att Saga Emtell är matchen bästa spelare och det är ett namn som jag definitivt vill se i VM-truppen i vinter. Debutanten har gjort en helt makalös insats än så länge. Elin Roos gjorde ett bejublat inhopp senast men i denna omgivning var hon rätt så anonym. Istället stod Lisa Carlsson för ett riktigt bra inhopp denna gången och gjorde ett hattrick från sin backplats på 30 minuter. I mina ögon är Wilma Johansson en av världens bästa spelare och det fortsätter hon att visa både i SSL och landslaget.   

Spelarbetyg: Sverige-Storbritannien 42-0

Innebandymagazinets betygsskala 1-10
1 = Allt gick fel
2 = Glöm det
3 = Underkänd
4 = Lite för ojämn
5 = Godkänd
6 = Över medel
7 = Bra
8 = Mycket bra
9 = Outstanding
10 = Världsklass

LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: