#ibsilly-extra
Foto: Fabrice De Gasperis/IFF
#ibsilly

Här är superstjärnans nya lag: "Sökte en ny utmaning"

ANNONS

Sami Johansson byter klubb för första gången i sin karriär.

En av Finlands absolut största stjärnor i modern tid, Sami Johansson, byter klubb. Vi känner till vardags igen honom finska storlaget Classic men till nästa säsong blir han lagkamrat med Robin Nilsberth i schweiziska Zug.

Johansson har gjort sig känd som en sniper av rang vilket hans 24 mål på lika många matcher i VM visar. 2021 blev han också utsedd till världens näst bästa innebandyspelare, bara slagen av Tobias Gustafsson. 

Målprodukten har dalat något de senaste säsongerna i inhemska ligan, men 29-åringen har trots allt hunnit med att göra 26 mål på 22 matcher hittills i årets upplaga av F-Liiga.

"Spelare som Sami är otroligt värdefulla"

Det är första gången i karriären som Johansson nu byter klubb – han lämnar efter bland annat sex ligaguld.

– Efter många år i F-Liiga så sökte jag efter en ny utmaning och den fann jag i Sug, säger han till sin nya klubbs hemsida.

– Jag har varit med på hela Classics resa. Från den oerfarna klubben till att bli mästare och sedan titelförsvarare. Jag tror jag vet vad som krävs för att vinna.

Bruno Schelbert, sportslig ansvarig i Zug:

– Med hans professionella attityd och målförmåga så tar han med sig viktiga komponenter som vi behöver i vårat lag. Spelare som Sami är otroligt värdefulla då vi har många unga talanger från juniorlaget.

Zug ligger sjua i den schweiziska ligan. I laget hittar vi, utöver nämnda Robin Nilsberth, även svenskarna Anton Åkerlund, Leo Torell Hagström, Alexander Hallén och Johan Larsson.


TV: Tre debutmålskyttar i SSL - i samma match

Gustav Eurén sparade bollen efter första målet i SSL: "Drömt om det länge"

Den här artikeln handlar om: