IBK Göteborg förlorade mot Craftstaden
Montage
Matchrapport

Storseger för Craftstaden borta mot IBK Göteborg

ANNONS

Craftstaden tog en enkel seger mot IBK Göteborg borta i Lundenhallen i Allsvenskan västra/södra dam. Laget dominerade matchen, som slutade 7-1 (6-0, 1-1, 0-0).

– Tyvärr så förstör första perioden för oss idag. En riktig mardröms period. Craftstaden är effektiva och känns som de sätter allt de skjuter. I andra och tredje perioden är vi med i, men är för ineffektiva för att ta oss tillbaka i matchen. Vi sätter oss i en riktning uppförsbacke efter första perioden. Svåranalyserad match. Får se den på TV igen innan man kanske kan ha en bättre analys vad som hände i första perioden och gå tillbaka till ritbordet igen, kommenterade IBK Göteborgs tränare Daniel Hansson.

Craftstadens assisterande tränare Per-Ola Olsson:

– Idag är vi med från start och öppnar i högt tempo. Vi får bra utdelning på vårt spel i första perioden. Göteborg spelar sedan upp sig samtidigt som vi släpper lite på både vår energi och spelkvalitét, vilket gör att resten av matchen blir en jämn tillställning fram till slutsignalen.

Craftstaden spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-6 genom två mål av Sanna Zetterling, ett mål av Linda Zetterling, ett mål av Linnéa Eos, ett mål av Mathilda Zetterling och ett mål av Ellen Eos. IBK Göteborg reducerade dock till 1-6 genom Emily Johnsson tidigt i andra perioden.

Craftstaden gjorde dock 1-7 genom Antonia Jonsson efter 2.04 och avgjorde matchen. I tredje perioden höll Craftstaden i sin 7-1-ledning och vann.

Linda Zetterling gjorde ett mål för Craftstaden och tre assist och Ellen Eos stod för ett mål och två assist.

IBK Göteborg har två vinster, en oavgjord och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Craftstaden har två vinster, två oavgjorda och en förlust.

IBK Göteborg ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan Craftstaden är på fjärde plats.

I nästa match, lördag 11 februari, har IBK Göteborg Lindome hemma i Lundenhallen 14.45, medan Craftstaden spelar hemma mot Växjö IBK 14.00.

Matchrapporter: Craftstaden fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar Kvalspel för Craftstaden trots seger mot Fristad Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten Craftstaden nollade Partille D1 – vann med 3-0 Jönköping toppar tabellen efter seger mot Craftstaden

Den här artikeln handlar om: