Halmstads IBK förlorade mot Kalmarsund

Starka Kalmarsund fortsätter vinna

Kalmarsund är svårslaget i division 1 södra Götaland herr. Mot Halmstad borta i Halmstad Arena på lördagen blev det seger igen. Laget vann med 10-7 (2-1, 4-2, 4-4) och har nu fyra segrar i rad.

– Förutsättningarna inför matchen kunde ha varit bättre. Med stort manfall i både vår trupp samt i SSL-lagets visste vi sent vilka spelare som skulle med till Halmstad. Vi gör en bra arbetsinsats men vårt i vanliga fall fina spel ville inte infinna sig, kommenterade Kalmarsunds tränare Nils-Petter Hjelm.

Halmstads tränare Johan Stål:

– Vi gör en bra match men förlorar mot ett bättre lag. Det finns många bitar i den här matchen som vi tar med oss in i slutet av säsongen.

Första perioden var jämn. Halmstad inledde bäst och tog ledningen genom Adam Andersson efter 6.46, men Kalmarsund kvitterade genom Simon Boklund. Och Kalmarsund hann också ta ledningen, genom Oskar Andersson. Kalmarsund hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.37 genom Joel Johnson, och gick upp till 2-5 innan Halmstad svarade.

Innan perioden var över hade Kalmarsund ryckt åt sig ledningen med 3-6. Tredje perioden slutade 4-4 och Kalmarsund vann matchen med 10-7.

Noterbart är att Kalmarsunds Simon Boklund stod för två mål och två assist och Oskar Andersson gjorde ett mål och två assist. Dessutom att Halmstads Håkan Petersson stod för tre poäng, varav ett mål.

Halmstad har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna.

Det här betyder att Halmstad ligger kvar på elfte plats i tabellen, och Kalmarsund på första plats.

Halmstad tar sig an Åstorp/Kvidinge i nästa match borta lördag 11 februari 15.00. Kalmarsund möter samma dag 13.00 Eslöv hemma.

Matchrapporter: Hovslätt klar seriesegrare efter seger FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund Höllviken vann mot Kalmarsund – trots underläge Ombytta roller när Nilsby besegrade Kalmarsund Fiaskosäsong för Kalmarsund – som åker ur serien