Bele Barkarby IF förlorade mot Visby IBK
Montage
Matchrapport

Stark seger för Visby i toppmatchen mot Bele Barkarby

ANNONS

Det var två topplag som möttes i Allsvenskan norra herr på lördagen. Och det slutade med seger för bortalaget Visby, som besegrade Bele Barkarby med 7-6 (0-2, 2-2, 5-2).

– En riktigt tung förlust idag och känns jäkligt surt att vi tappar matchen! Vi startar ändå riktigt starkt och tar också en tidig ledning. Tycker efter det att vi har bra kontroll på matchen och känner att vi leder rättvist efter två perioder. Att vi sedan drabbas av någon sorts kollektiv kollaps där vi inte alls hänger med Visby får vi ju försöka analysera och se vad vi kan rätta till. Tycker ju att vi efter vår kvittering till 6-6 ändå måste kunna ta matchen till sudden och få med oss minst en poäng på hemmaplan, kommenterade Bele Barkarbys sportchef Glenn Wiman efter matchen.

Visbys tränare Joakim Bandholtz:

– Starkt att vända mot ett kontringsstarkt Bele. Skönt att vi visar hjärta hela vägen in.

Markus Jovic blev matchhjälte med sitt avgörande 7-6-mål med bara 59 sekunder kvar av matchen.

Segern var Visbys åttonde på de senaste tio matcherna.

Bele Barkarby hade inför matchen åtta matcher i rad utan förlust.

I början av matchen var Bele Barkarby starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Helmer Hernegran och Philip Blyberg. Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 4-2.

I tredje perioden var det i stället Visby som hade greppet. Laget vann perioden med 2-5 och matchen med 7-6.

Noterbart är att Sam Madani gjorde ett mål för Bele Barkarby och två målgivande passningar och Helmer Hernegran stod för ett mål och två assists.

Bele Barkarby har fyra vinster en förlust på de senaste fem matcherna. Det här var Bele Barkarbys andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Visbys femte uddamålsseger.

Visbys nya tabellposition är andra plats, medan Bele Barkarby fortfarande leder serien, på samma poäng som Visby. Noll poäng skiljer lagen åt.

Nästa motstånd för Bele Barkarby är Falun Utv. Lagen möts söndag 12 februari 15.00 i Guide Arena. Visby tar sig an Strängnäs hemma lördag 11 februari 17.00.

Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Tre klara poäng för Visby mot Järfälla Bele Visby klart för kval till Superligan Visby vann stort senast – nu tog IBF Falun Utveckling revansch

Den här artikeln handlar om: