Hovshaga AIF vann mot Vinbergs IBS

Hovshaga utklassade Vinberg på hemmaplan

Hovshaga dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Vinberg i division 1 södra Götaland herr med hela 12-4 (4-0, 3-2, 5-2). Senast lagen möttes vann Vinberg med 5-4.

– Vi gjorde det som krävdes. Blixtrade till ibland. Annars var det väldigt lågt tempo och vi fick hur mycket tid som helst. Men tre poäng på kontor och vi laddar om för nästa match, kommenterade Hovshagas tränare Mikael Friberg.

Vinbergs tränare Mikael Erheden tyckte så här om matchen:

– Hovshaga har en oerhört vass offensiv som vi inte klarar av att stoppa idag och de vinner rättvist.

Segern var Hovshagas åttonde på de senaste tio matcherna, och femte raka segern på hemmaplan.

Hovshaga spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom mål av Linus Persson, Tim Brithén, Alvin Lindell och Edwin Jonsson. Hovshaga var långt ifrån nöjt där. Även i andra perioden var det Hovshaga som var starkast. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 7-2.

Hovshaga startade tredje perioden starkast. Laget gick från 7-2 till 9-2. Vinberg fick förvisso in ett tröstmål.

Därefter var det dock Hovshaga som drog ifrån igen. Laget gjorde tre mål på en minut och vann med 12-4. Vinberg hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 12-4.

Noterbart är att Hovshagas Noah Alex stod för två mål och två assists och Linus Persson gjorde två mål och ett målgivande passningar. Dessutom att Vinbergs Simon Winroth gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Hovshaga har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Vinberg har fem förluster.

Det här betyder att Hovshaga är kvar på andra plats, och Vinberg stannar på tionde plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Hovshaga är CL98IC A. Lagen möts fredag 10 februari 20.00 i Kalmar Sportcenter - AKEA Arena. Vinberg tar sig an Gränna hemma söndag 12 februari 16.00.

Matchrapporter: Stort jubel när Hovshaga säkrade seriesegern med vinst mot Olofström Hovshaga kvalklart efter seger mot Vetlanda Jonathan Ronsten gjorde två mål för CL98IC A i segern mot Hovshaga Linus Persson tvåmålsskytt när Hovshaga vann mot Malmhaug Hovshaga vann toppmötet mot Munka-Ljungby