Linköping FBC vann mot Onyx
Montage
Matchrapport

Linköping upp i topp efter seger mot Onyx

ANNONS

Linköping är nu serieledare i division 1 Mellersta herr efter vändning och seger, 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 1-0) efter förlängning, hemma mot Onyx. Linköping leder serien en poäng före Skälby. Onyx ligger på tionde plats i tabellen.

– Vi var inte på tå idag och slitna efter hårt matchande sista veckan och hade problem med Onyx man-manspel. Men sjukt stolt över killarnas vecka där vi tar åtta av nio poäng i mötena mot Ledberg, Berg och Onyx och som bonus gick vi upp i serieledning, kommenterade Linköpings tränare Marcus Johansson efter matchen.

Onyx tränare Jonas Boväng om matchen:

– En riktigt fin holmgång och två olika ansikten. I första skapar vi mycket i andra får vi jobba hårt mot ett starkt Linköping. Tredje ställningskrig och i sudden blir det skyttegravar då de plockar målvakt och avgör. Viktig poäng som kan betyda massor i slutet för vår del av serien. En riktigt fin holmgång och två olika ansikten. I första skapar vi mycket i andra får vi jobba hårt mot ett starkt Linköping. Tredje ställningskrig och i sudden blir det skyttegravar då de plockar målvakt och avgör. Viktig poäng som kan betyda massor i slutet för vår del av serien.

Segermålet för Linköping stod Jacob Ammenberg för 3.15 in i förlängningen.

Därmed har Linköping vunnit sju matcher i rad.

Linköping tog ledningen efter 7.56, genom Wilhelm Ahnlund. Efter 15.47 i andra perioden nätade Theodor Elmecrantz, på pass av Robin Gustafsson och kvitterade för Onyx. 23 sekunder in i tredje perioden slog Anton Lundquist till framspelad av Björn Andersson och gav laget ledningen.

8.18 in i perioden nätade Onyx Jacob Hamberg på pass av Adrian Lindberg och kvitterade. I förlängningen tog det 3.15 innan Linköping avgjorde till 3-2. Stor matchhjälte blev Jacob Ammenberg, på pass av Jack Linderson.

Linköping har fem segrar på de senaste fem matcherna, medan Onyx har tre vinster och två förluster. Det här var Linköpings tredje uddamålsseger den här säsongen.

Lördag 11 februari möter Linköping Örebro Innebandy borta 17.00 och Onyx möter Berg borta 13.30.

Matchrapporter: Linköping vann på bortaplan mot Lidköping Linköping utklassade IBF Norrköping på hemmaplan Linköping fortsätter skörda segrar hemma – vann med 9-5 mot Surahammar Örebro Innebandy vann toppmötet mot Linköping med 5-2 Linköping vann toppmötet mot Berg med 12-2

Den här artikeln handlar om: