Foton: Per Wiklund
Internationellt

Förbundskaptenerna hyllar världsettorna: "Blir bättre och bättre"

ANNONS

Åsa "Kotten" Karlsson och Thomas "Brolle" Brottman om världens bästa innebandyspelare.

Världens bästa innebandyspelare 2022 på dam- och herrsidan är utsedda av Innebandymagazinet i samverkan med förbundskaptener och internationell media från innebandyns mest inflytelserika länder. På damsidan gick utmärkelsen för första gången till Emelie Wibron, Thorengruppen IBK.

Sveriges förbundskapten Åsa “Kotten” Karlsson tycker att utmärkelsen gick till rätt spelare.

– Med en enorm vilja, professionalism, nyfikenhet och ständigt driv att utvecklas, hon är sällan nöjd efter en match, så har ”Empa” tillhört den absoluta toppen under en lång tid och hon blir bara bättre och bättre, säger Karlsson.

På herrsidan gick priset till Emil Johansson (IBF Falun), som tar emot utmärkelsen för andra gången. Sveriges förbundskapten Thomas “Brolle” Brottman har haft Johansson både i landslaget och tidigare när han var tränare i Falun.

– Förutom att Emil är bland de bästa i klassen inom teknik, spelförståelse och fysiska attribut så vill jag påstå att Emil personifierar talesättet ”att betala priset” för att vinna. Han har vare sig någon empati eller något konsekvenstänk när det kommer till hur han använder sin kropp på planen. Hans kropp betalar priset för att tävla och att vinna i varenda aktion som han utför på planen. Och många gånger ser det ut att göra väldigt ont att vinna, säger Brottman.


TV: Här slogs Anna Wijks poängrekord i landslaget av Emelie Wibron

Emelie Wibron har gjort 201 poäng i svenska damlandslaget och är med det bäst någonsin.

Den här artikeln handlar om: