Onyx förlorade mot Åby

Åby avgjorde med tre mål i tredje perioden

I två perioder hängde hemmalaget Onyx hyggligt med i matchen mot Åby. Men Åby öste på rejält i tredje perioden. Till slut blev det hela 3-8 (2-3, 1-2, 0-3) i matchen i division 1 Mellersta herr.

– Tufft både spelmässigt och mentalt idag som grupp. Får stundtals träff, men på det hela ängsligt och inte alls upp i nivå. Åby får en otroligt bekväm resa och vinner idag, tyckte Onyx tränare Jonas Boväng, efter matchen.

Åbys tränare Mikael Rondahl:

– Det var en viktig match att ta kommandot i och det lyckades vi med. Tycker att vi redde ut deras försvarstaktik på ett bra sätt och vann rättvist idag. Kul att alla våra tre femmor producerade mål framåt.

Åby var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-3.

Åby tog kommandot även i andra perioden. Laget gick upp till 2-4 innan Onyx reducerade.

Därefter kontrollerade dock Åby spelet och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 3-5. Åby fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-3. Målen i sista perioden gjordes av Jonathan Pegler, Felix Karlsson och David Eriksson.

Noterbart är att Åbys Jonathan Pegler stod för två mål och ett målgivande pass och Felix Karlsson gjorde tre mål.

Onyx har fyra vinster en förlust på de senaste fem matcherna, medan Åby har en vinst, en oavgjord och tre förluster.

Åbys nya tabellposition är sjätte plats, medan Onyx är på tionde plats.

Nästa motstånd för Onyx är Linköping. Lagen möts fredag 27 januari 19.30 i Linköpings Sporthall. Åby tar sig an Solfjäderstaden hemma lördag 28 januari 14.00.

Matchrapporter: Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Åby vann hemma mot Finspång Åby vann – Felix Karlsson matchvinnare Dålig första period sänkte Åby Åby vann mot Skövde efter Melwin Karlssons två mål