IFK Arboga IBK förlorade mot Skälby

Skälby vann mot Arboga på bortaplan

Skälby vann borta mot Arboga i division 1 Mellersta herr. Matchen på tisdagen slutade 2-6 (1-0, 0-4, 1-2).

– Aldrig kul att förlora. Men tycker ändå det är en bra insats att jobba vidare med. Vi möter ett riktigt bra lag men tycker ändå vi jobbar tillsammans och för varandra i 60 minuter. Nu är det ladda om batterierna inför mötet mot VIB på lördag, kommenterade Arbogas tränare Anna Larsson efter matchen.

Skälbys tränare Niklas Österberg om matchen:

– Vi gör återigen en solid insats med stor kontroll på matchbilden. Vi möter ett vilt kämpande motstånd men vi mal ner dem. De tappar ork och energi och vi kan rycka ifrån och vinna klart. Starkt att vinna två derbyn på fyra dagar.

Arboga startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 3.48 slog Noah Karlsson till på pass av Felix Brandt. Skälby spelade bra i andra perioden och gick från 1-1 till 1-4 genom tre snabba mål i mitten av perioden av Anton Persson, Adam Bohlin Swälas och Anton Dahlström. Skälby gjorde två snabba mål i tredje perioden och gick från 1-4 till 1-6, målen av Anton Dahlström och Marcus Kaipainen, och punkterade matchen.

Emil Schalin-Eriksson reducerade förvisso, men närmare än 2-6 kom inte Arboga. Skälby tog därmed en säker seger.

Anton Persson gjorde ett mål för Skälby och spelade fram till två mål och Anton Dahlström stod för två mål och ett assist.

Arboga har fem förluster på de senaste fem matcherna, medan Skälby har två vinster, två oavgjorda och en förlust.

Det här betyder att Arboga är kvar på elfte plats, och att Skälby fortfarande leder serien.

Lördag 28 januari 19.00 spelar Arboga borta mot IBF Västerås. Skälby möter Nyköping borta i Nyköpings Sporthall fredag 27 januari 19.30.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Skälby vann klart borta mot Sirius Ryck i sista perioden avgjorde för Tyresö Trollbäcken borta mot Skälby Skälby kunde inte stoppa IBK Dalens segertåg Seger med 9-6 för Sundsvall FBC mot Skälby