allsvenskan herr
Highlights

Highlights och kommentarer från helgens herrallsvenska matcher

ANNONS

Se alla målen som gjordes i Allsvenskan Norra och Södra under helgen.

Norra

Sirius-Bele Barkarby 9-14 

– En riktigt bra andraperiod och positivt att vi fortsatt gör mycket mål framåt! Annars finns det mycket mer att önska i både första och tredje perioden där vi bjuder på alldeles för mycket lägen och inte tar jobbet bakåt. Krävs att vi höjer oss rejält i defensiven om vi vill ta poäng mot Visby i nästa vecka. Starkt ändå att vi kan vinna ganska klart till slut och behålla tätpositionen i tabellen, tyckte Bele Barkarbys sportchef Glenn Wiman, efter matchen.

Hudik/Björkberg-Nykvarn 6-14

Visby-Salem 11-5

– Killarna gör en habil insats och följer gameplan, kommenterade Visbys tränare Joakim Bandholtz.


RIG Umeå-Tullinge 11-5

– En bra match från vår sida där vi har bra tålamod i spelet både med och utan boll. Tycker att vi styr matchen från start men Tullinge är väldigt effektiva i de två första perioderna. I tredje perioden får vi utdelning och kan till slut vinna komfortabelt! Är väldigt nöjda med hur vi genomför matchen och det lugnet vi visar upp trots att vi ligger under i början av matchen, kommenterade RIG Umeås tränare John Edström efter matchen.


Falun Utveckling-Strängnäs 6-10

– Med tanke på förutsättningarna tycker jag vi står upp bra och ger Strängnäs en bra fight, kommenterade Falun Utvs tränare Adam Fernqvist.


Älvsjö-Djurgården 8-4

– Vi är extremt starka på hemmaplan och idag blev det ett ryggsäcksinnebandyderby i Västertorpshallen. Vilket gav en väldigt intressant matchbild. Vår rutin blir till slut avgörande mot ett vilt kämpande Djurgården. Vår andrafemma med bland annat den unika spelartypen Niclas Pilati och matchens spelare Pontus Lindqvist, visar vägen. Blir roligt att se om vi kan spänna bågen än mer framåt och utmana topp 4-lagen om en kvalplats, kommenterade Älvsjös tränare Danne Bron Sundbom.

 

Södra

Lillån-Höllviken 7-8

– Jag tycker inte att vi utnyttjar våra chanser idag. Vi har många givna lägen som ska vara mål. Jag har även känslan att vi släpper in ganska billiga mål. Vi kan bättre än så här och vi får ta oss i kragen, träna hårdare och bli effektivare på våra chanser, kommenterade Lillåns tränare Joakim Björnstad.

Höllvikens tränare Stefan Prim tyckte till om matchen:

– Höga toppar och tyvärr en del dalar där vi spelar mindre bra. De tre poängen är givetvis riktigt tunga men att vi ger dem chansen på slutet gnager lite. Med tre mål upp ska vi lösa det bättre så de inte blir så spännande i slutet. 

 Lerum-Partille 5-8

– För en gångs skull kul att det äntligen var två bra domare, tyvärr så är det tråkigt att förlora, tyckte FBC Lerums tränare Anton Olofsson, efter matchen.

Partilles tränare Ricard Carlsson tyckte så här om matchen:

– Härlig att studsa tillbaka med en derbyseger efter det senaste debaclet. Killarna kämpar igen och gör det som krävs. Viktigt att ta alla tre poäng också för att slippa dras ned i nedflyttningsdramat.

Hovslätt-Karlstad 5-6

– Idag känner jag verkligen att vi var värda mer. Det är otroligt surt men jag är stolt över grabbarna. Vi har strul att sätta bollar idag men är bättre än Karlstad över 60 minuter. De har något mer kyla och rutin och det visar sig på slutresultatet. För övrigt en rolig innebandymatch som driver vår sport framåt, vilken är en klen tröst just nu.

Lindås-Skoghall 5-4

– En jämn tuff och fysisk match. Jag tycker att vi till slut vinner rättvist, kommenterade Lindås Rastas tränare Daniel Calebsson efter matchen.


Warberg-Lund 13-4

– Vi gör en bra match idag. Vi är starka i alla delar av spelet. Kul att göra många mål igen, kommenterade Warbergs tränare Johan Astbrant efter matchen.

Fagerhult Habo-Malmö 9-6

– Tyvärr för stela handleder och en "blödning" i den första perioden som tillslut blir avgörande. Tycker att vi lyckas jämna ut spelet i den andra perioden och ger det ett rejält försök i tredje perioden. Stark insats av många men Fagerhult var bäst för dagen, kommenterade Malmö FBC:s tränare Mikael Jeppsson efter matchen.


 

Den här artikeln handlar om: