Klockarbergets BK förlorade mot Alunda IBF
Montage
Matchrapport

Seger för Alunda borta mot Klockarbergets BK

ANNONS

Bortalaget Alunda tog hem segern mot Klockarbergets BK i Allsvenskan norra/östra dam. 2-5 (1-3, 1-1, 0-1) slutade matchen på söndagen.

– Vi har haft tunga möten från östra serien i helgen där en period av sex är dålig från oss. Chanser och skott har vi men bollen söker sig inte in. Spelmässigt så var vi starka idag och det följer med upp till Luleå nästa helg, tyckte Klockarbergets BK:s tränare Stefan Hällberg, efter matchen.

Alundas tränare Daniel Eriksson:

– Vi spelar stabilt och stort idag överlag även om vi går ner oss en period. Sedan klarar vi av att höja oss igen och stänger matchen! Starkt av tjejerna att ta sex poäng i helgen och en eloge till tjejerna som klarar av att ladda om, det är tufft med två tighta matcher!

Alunda stod därefter för tre raka mål i första perioden när laget gick från 1-0 till 1-3 på bara 2.30. Efter 7.19 i andra perioden ökade Alunda på till 1-4 genom Fanny Blad.

Klockarbergets BK reducerade dock till 2-4 genom Tova Stolt med 03.13 kvar att spela. 5.00 in i tredje perioden slog Ida Andersson-Weidenberg till på pass av Paulin Andersson och ökade ledningen. Andersson-Weidenberg fullbordade därmed Alundas vändning. 2-5-målet blev matchens sista.

Klockarbergets BK har fem förluster på de senaste fem matcherna, medan Alunda har tre vinster, en oavgjord och en förlust.

Det här betyder att Klockarbergets BK är kvar på åttonde och sista plats, och Alunda stannar på tredje plats, i tabellen.

Klockarbergets BK tar sig an IBK Luleå i nästa match borta söndag 29 januari 13.00. Alunda möter samma dag 16.00 Tyresö Trollbäcken hemma.

Matchrapporter: Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent Segerraden förlängd för AIK – besegrade Alunda Jasmine Van der Veen och Ida Andersson-Weidenberg målgörare när Alunda förlorade Alunda fortsätter vinna – 5-4 mot Täby FC

Den här artikeln handlar om: