IBK Lidköping vann mot Vänersborg

IBK Lidköping fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar

Det går fortsatt bra för IBK Lidköping i division 1 västra Götaland herr. På söndagen mötte laget Vänersborg i Idrottens hus och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit fyra matcher i rad. Segerresultatet mot Vänersborg blev 10-6 (1-2, 4-2, 5-2).

– En okej match från vår sida. Vi släpper fortfarande in lite för enkla bollar. Sen så ska man inte ta ifrån att Vänersborg har kvalitet framåt, framförallt med Tobias Andersson som är förbannat duktig samt Jon Lindgren. När de två får snurr så är de svåra att stoppa. Men sett över 60 minuter så är vi helt klart det bättre laget, kommenterade IBK Lidköpings tränare Jonas Olsson.

Vänersborgs tränare Frederick Söderblom tyckte så här om matchen:

– Vi gör en bra förstaperiod och borde ha haft en ledning med flera mål. I den andra går vi ifrån våra spelprinciper och bjuder in Lidköping i matchen och ger dem tre omställningsmål. Den tredje perioden är stressad från vår sida och Lidköping kan spela ut helt och de vinner välförtjänt.

Första perioden var jämn. IBK Lidköping inledde bäst och tog ledningen genom Marcus Nilsson efter 8.05, men Vänersborg kvitterade genom Alvin Söderblom. Och Vänersborg hann också ta ledningen, genom Jon Lindgren. I andra perioden var det i stället IBK Lidköping som hade övertaget. Laget vann perioden med 4-2 och ställningen efter två perioder var 5-4.

IBK Lidköping var starkast i även i tredje perioden. Laget vann perioden med 5-2 och matchen med 10-6.

IBK Lidköpings Marcus Nilsson stod för tre mål och ett assist, Alfred Åkervall gjorde två mål och totalt fyra poäng och Andreas Granberg gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål. Vänersborgs Alexander Lindahl gjorde ett mål och två assist.

IBK Lidköping har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Vänersborg har en vinst och fyra förluster.

IBK Lidköping ligger på andra plats i tabellen efter matchen, medan Vänersborg är på elfte plats.

I nästa omgång har IBK Lidköping Alingsås borta i Stadsskogshallen, lördag 28 januari 14.00. Vänersborg spelar hemma mot Fristad söndag 29 januari 16.00.

Matchrapporter: Linköping vann på bortaplan mot Lidköping Jonsson och Engström säkrade segern för Surahammar mot Lidköping Örebro Innebandys fina svit håller i sig efter 10-4 mot Lidköping Berg fortsätter skörda segrar hemma – vann med 6-1 mot Lidköping Målfest för Lidköping hemma mot IBF Norrköping