Vinbergs IBS förlorade mot Olofström
Montage
Matchrapport

Hugo Karlsson matchvinnare när Olofström slog Vinberg

ANNONS

Olofström besegrade Vinberg på bortaplan i söndagens match i division 1 södra Götaland herr. 5-8 (2-2, 0-2, 3-4) slutade matchen.

Olofströms tränare Markku Torikka:

– Ja det var härligt med en vinst efter att vi gjorde en sådan dålig match förra helgen. Vi gör en dålig första period och ändå står det 2-2. Vi bestämmer att vi skall gå lite högre upp på deras backar så att de inte får styra i lugn och ro. Vi vinner perioden med 2-0. Tredje perioden skulle vi spela som i andra och lyckas till. Den började med de fick också in några slumpmål framför vårt mål. Kul för dagen var att vår juniorfemma spelade mycket bra matchen igenom och att unga Calle Widestrand fick göra sitt första mål i division 1.

I första perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 2-2 efter en perioders spel.

Olofström startade andra perioden bäst och gick från 2-2 till 2-4 genom två snabba mål tidigt i perioden av Alexander Zoric och Simon Szychowski. Olofström startade också tredje perioden starkast. Laget gick från 2-5 till 2-6. Men Vinberg svarade och gjorde 3-6.

Därefter var det dock Olofström som avgjorde. Laget gjorde först 3-7 och sen kom också 3-8 med nio minuter kvar att spela genom Hugo Karlsson på pass av Robin Mourujärvi. Vinberg hann få in två mål i slutet och slutresultatet blev 5-8.

Hugo Karlsson gjorde två mål för Olofström och spelade fram till ett mål. Vinbergs Elias Eirefelt hade tre assists.

Vinberg har fem förluster på de senaste fem matcherna, medan Olofström har tre vinster och två förluster.

Resultatet innebär att Vinberg ligger kvar på tionde plats och Olofström på femte plats i tabellen.

Vinberg tar sig an Hovshaga i nästa match borta lördag 28 januari 13.00. Olofström möter samma dag 14.00 Gränna hemma.

Matchrapporter: Stort jubel när Hovshaga säkrade seriesegern med vinst mot Olofström Olofström ny serieledare efter seger mot Munka-Ljungby Klar seger för Olofström – vann med 10-4 mot Malmhaug Seger för Vetlanda med 6-2 mot Olofström Olofström avgjorde tät match mot CL98IC A i tredje perioden

Den här artikeln handlar om: