Karlstads IBF Ungdom vann mot Sandvikens AIK

Karlstads IBF Ungdom tog hem mötet med Sandvikens AIK i Colorama Arena

Karlstads IBF Ungdom tog till slut hem segern mot Sandvikens AIK i matchen hemma i Colorama Arena på lördagen. Matchen i division 1 västra Svealand herr slutade 5-4 (2-1, 2-2, 1-1). Segermålet för Karlstads IBF Ungdom stod Fabian Skålerud för 9.tolv in i tredje perioden.

Sandvikens AIK:s tränare Mattias Ström om matchen:

– Vi startar tveksamt i matchen, vi kändes sega och med lite mindre fart i spelet än vad vi brukar ha. Matchen är jämn och vi har stort bollinnehav och mycket lägen att göra mål. Vi rör runt med spelare för att skapa energi till laget, vi kommer i kapp till 4-4 men i bytet gör Karlstad 5-4 och så slutar matchen. Vi får titta på matchen och analysera för att sedan komma starka till derbyt mot Runsten 2 februari som är vår nästa match.

Karlstads IBF Ungdom startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Adam Nordqvist och Marcus Olsson innan Sandvikens AIK svarade och gjorde 2-1 genom Olle Ström. Efter 4.44 i andra perioden nätade Hugo Jonsson, framspelad av William Johansson och kvitterade för Sandvikens AIK.

Karlstads IBF Ungdoms William Finnmark gjorde 3-2 efter 7.31 på pass av Filip Gustafsson.

Hugo Kaiding gjorde dessutom 4-2 efter 9.05 på pass av Axel Kronberg.

Sandvikens AIK:s Tony Winberg gjorde 4-3 efter 18.02 framspelad av Adam Ström.

8.31 in i tredje perioden nätade Sandvikens AIK:s William Johansson framspelad av Adam Ström och kvitterade.

Men bara en minut nätade Fabian Skålerud på pass av Noel Johansson och avgjorde matchen.

Sandvikens AIK:s Adam Ström hade tre assists.

Karlstads IBF Ungdom har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Sandvikens AIK har tre vinster och två förluster. Det här var Karlstads IBF Ungdoms fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Sandvikens AIK:s tredje uddamålsförlust.

Karlstads IBF Ungdom är nu sist i tabellen, medan Sandvikens AIK är på tredje plats.

Nästa motstånd för Karlstads IBF Ungdom är Runsten. Lagen möts söndag 12 februari 13.45 i Colorama Arena. Sandvikens AIK tar sig an Runsten hemma torsdag 2 februari 19.30.

Matchrapporter: Sandvikens AIK:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Rasbo Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien Sandvikens AIK nollade LI20 IBF – vann med 5-0 Seger för Sandvikens AIK hemma mot Björklinge IBF Borlänge vann mot Sandvikens AIK