Gränna förlorade mot Halmstads IBK

Halmstad vann efter avgörande i förlängningen mot Gränna

Halmstad tog en stark seger mot Gränna borta i division 1 södra Götaland herr. I förlängningen kunde bortalaget avgöra till 6-5 (2-0, 1-3, 2-2, 1-0) och ta bonuspoängen. Stor matchhjälte i förlängningen blev Adam Andersson som stod för det avgörande målet.

Halmstads tränare Johan Stål om matchen:

– Vi spelar bra i nästan hela matchen. Tyvärr har vi några stunder då vi faller igenom. Då blir vi hårt straffade. Trots underläge 5-3 ger vi inte upp och vänder matchen till vinst! Vi var värda det!

I början av matchen var Halmstad starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två mål av Adam Andersson. I andra perioden var det i stället Gränna som hade övertaget. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 3-3.

Matchen fortsatte att vara jämn i tredje perioden. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 5-5 efter tre perioders spel.

I förlängningen tog det 2.32 innan Halmstad också avgjorde till 5-6. Matchvinnare för bortalaget blev Adam Andersson, framspelad av Håkan Petersson.

Adam Andersson gjorde fyra mål för Halmstad och Håkan Petersson hade tre assists.

Gränna har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Halmstad har två vinster och tre förluster.

Halmstads nya tabellposition är elfte plats, medan Gränna är på nionde plats.

I nästa match, lördag 28 januari, har Gränna Olofström borta i Olofströms Sporthall 14.00, medan Halmstad spelar hemma mot Kalmarsund 12.00.

Matchrapporter: Stark vändning till seger för Åstorp/Kvidinge mot Gränna Gränna kvitterade sent – avgjorde i förlängningen Emil Skog het när Gränna besegrade Karlskrona Gränna vann hemma mot Genarp Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Gränna