Skoghall spelade lika mot IBK Göteborg
Montage
Matchrapport

Delad pott för Skoghall och IBK Göteborg

ANNONS

Hemmalaget Skoghall och IBK Göteborg spelade oavgjort i Allsvenskan västra/södra dam, 2-2 (0-0, 1-1, 1-1, 0-0) på lördagen.

– Vi startar matchen bra och skapar en hel del målchanser. Vi borde haft en ledning efter första. Den andra perioden startar vi svagt. Ett dåligt bolltempo och en hel del dåliga beslut när vi har bollen. Vi vinner inga närkamper heller. Det blir bättre sista fem minuterna när vi går ner på två femmor. Den tredje perioden påminner om första perioden. Tyvärr är vi riktigt dåliga vid avsluten idag. 28 skott på mål och endast två i mål. Och säkert det dubbla som går i täck eller utanför. Med så stor ineffektivitet kommer man inte vinna många matcher, tyckte Skoghalls tränare Robin Granlund, efter matchen.

IBK Göteborgs tränare Daniel Hansson om matchen:

– Vi spelar en riktigt tight och bra match mot ett svårspelat Skoghall. Jag tycker vi får matchen dit vi vill men har inte riktigt flytet att få med oss tre poäng. Vi får vara nöjda med en pinne trots allt. Vi gör en jättefin arbetsinsats. Vi tar med oss detta till morgondagens match.

Första perioden blev mållös. IBK Göteborg tog ledningen med 0-1 genom Ebba Sporrong efter 3.03 i andra perioden.

Skoghall kom tillbaka, och gjorde 1-1 genom Wilma Persson med 01.42 kvar att spela. Skoghall gjorde 2-1 genom Tilda Karlstad efter 10.30 i tredje perioden.

IBK Göteborg kom tillbaka, och gjorde 2-2 genom Sofia Brydolf med 01.45 kvar att spela. Målet räddade en poäng åt IBK Göteborg.

Fjärde perioden blev mållös.

Skoghall har två segrar, två oavgjorda och en förlust på de senaste fem matcherna, medan IBK Göteborg har två vinster, en oavgjord och två förluster. Det här var Skoghalls andra oavgjorda match den här säsongen.

IBK Göteborg ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan Skoghall är på andra plats.

Skoghall tar sig an Lindome i nästa match hemma söndag 22 januari 16.00. IBK Göteborg möter samma dag 14.00 Hagfors borta.

Matchrapporter: Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Seger för Katrineholm borta mot Skoghall Ombytta roller när Huddinge IBS besegrade Skoghall GS 86 för tuffa för Skoghall – förlust med 3-5

Den här artikeln handlar om: