#ibsilly
Foto: Tomas Brandt Wangel
Superligan

Lämnar för SSL-konkurrenten: "Jag har varit bra nog för att få spela"

ANNONS

Jacob Mäkeläinen är åter en Dalenspelare – lämnar omgående Team Thorengruppen.

Jacob Mäkeläinen – ursprungligen från Boden – har spenderat hela sin seniorkarriär i Umeå.  Dalen, Umeå City och sedan Dalen igen var hans tidigare klubbadresser innan han säsongen 2020/21 skrev på för dåvarande SSL-nykomlingarna Team Thorengruppen.

Efter två och en halv säsong i Thorengruppen så står det nu klart att Mäkeläinen återvänder till Dalen – det skriver Sportexpressen. Kontraktet går ut efter säsongen vilket innebär att Dalen behövt köpa loss honom från sin stadsrival. 

– Med nio seriematcher kvar var det en summa för det. En rejäl summa skulle jag säga, säger Dalens klubbdirektör Urban Karlsson till Sportexpressen.

Därför lämnar han Thorengruppen

Forwardens speltid har dalat sedan Johan Lindgren tog över laget efter Magnus Norrman, och det är också huvudanledningen bakom flytten. 

– I fjol hade vi en annan tränare och han tyckte väl jag var bättre än den nuvarande coachen gör. I år har jag inte fått det förtroendet jag vill ha och som jag behöver för att bli så bra som jag vill. Jag tycker att jag varit bra nog för att spela i Thoren, så det har varit störande. Jag har varit lite husvikarie, säger 26-åringen till Sportexpressen.

Samtidigt så berättar han också att det inte finns några hard feeling mot ledarstaben.

– Nej, de tycker andra är bättre så det är inget knasigt. De har varit ärliga och transparenta, sagt att jag får ”kriga mig in”. Den rollen duger inte för mig. Jag lägger ner för mycket tid på innebandyn för att inte få speltid när jag tycker att jag platsar.

Mäkeläinens nya avtal med Dalen sträcker sig fram till 2025 och han har möjlighet att debutera i helgens match mot Falun. 


TV: Storbråk i semifinalen - rött kort för stjärnan

Matchstraff för Kevin Haglund i Svenska Cupen-semifinalen mellan Kalmarsund och Växjö.

Den här artikeln handlar om: