SNACKISEN
Artikelfoto: Tomas Brandt Wangel/Expressen
SSL Herr

TV: "En pissråtta" - här faller SSL-spelare som bowlingkäglor

ANNONS

"Ibland är han ju dum i huvudet, man bara avskyr honom"

En av Svenska Superligans hetaste profiler har hamnat i rampljuset igen. I samband med Team Thorengruppens otroliga vändning från 2-8 till 10-8 mot Växjö blev landslagsforwarden Jesper Sankell utvisad för hårt spel 2+2 minuter och för obstruktion 2 minuter. Växjö vann ändå till slut matchen efter förlängning, men situationerna som ledde till utvisningarna har blivit omdiskuterade. Se dem i videoklippet ovan.

– Jag vet inte vad man ska jämföra med, det bara flyger gubbar. Det blir lite bowling. Man sular det där klotet, ner med käglorna, en kvar, det är spärr. Det ser ju kul ut. Men som jag känner honom så är han ju inte nöjd efter matchen. Kanske inte på sig själv, kanske inte på domarna. Det blev ju någon slags biljett tillbaka för Thorengruppen, säger före detta SSL-spelaren Kim Ganevik i podcasten Protest Mot Domslut (PMD).

– Det är väl som vanligt med Sankell, och det är det här jag känner när folk håller på och minns tillbaka på gamla profiler. ”Åh, man saknar de där”, och blir nostalgisk. Absolut, det ska man verkligen göra. Men titta på matcherna. Titta på den här ligan och vilka spelare vi har. Sankell är precis en sådan. Hade han spelat för 15 år sedan och varit 15 år äldre hade ju folk drömt om honom idag, säger poddkollegan Albin Skur och fortsätter:

– Ibland tycker jag att han är ett geni och jag älskar honom, och ibland är han ju dum i huvudet, och man bara avskyr honom, för att han är en pissråtta (skratt).

– Just därför är han ett geni, fyller Ganevik i.

Lyssna på hela diskussionen i senaste avsnittet av PMD, finns där poddar finns!

Stötta gärna PMD på Patreon: https://www.patreon.com/protestmotdomslut

Den här artikeln handlar om: