Notification

Ny åldersindelning i Falun Floorball Cup: "Inkludera fler spelare"

Dags att anmäla sig till Falun Floorball Cup: Summer Games!

Winter Games-upplagan av Falun Floorball Cup blev en succé och nu ser IBF Falun fram emot att välkoma fler lag till sitt Summer Games 18-21 maj 2023. En nyhet för året är att man har förändrat åldersindelningen gentemot tidigare år.

– Vi har delat in klasserna i både lätt och svår samt gjort ett lite större åldersspann i lätt-klasserna. Vi valde att göra så för att kunna inkludera fler spelare då många lag har svårt att få rena ålderskullar till följd av pandemin. Vi hoppas att denna ändring ska bidra till att fler lag vill komma till Falun Floorball Cup. Vi vill inte exkludera något lag för att de kommer från en mindre ort eller för att de inte har samma förutsättningar som något annat lag till få ihop rena åldersklasser. Vi hoppas att vår klassindelning ska tillgodose de flesta lags behov, säger cupansvarige Joacim Svensson och fortsätter: 

– Utöver många ungdomsklasser erbjuder vi även olika motionsklasser samt en dam- och en herrklass. Passar perfekt som avslutning eller start på en ny säsong!

Att kunna inkludera så många lag som möjligt från hela Sverige är något som cuparrangören i Falun ser som extra viktigt nu när man ska komma igång med idrottandet igen efter en tung period utan idrott under pandemin.

– Vi hoppas att denna cup ska bli en samlingsplats för mycket innebandyfolk att byta erfarenhet med varandra. Vi vill också kunna erbjuda både spelare, ledare och domare chansen att träffa nya vänner, utvecklas som innebandyspelare men framförallt ha väldigt roligt!  

Varför ska man välja Falun Floorball Cup? 

– Vårt unika läge med sex planer under samma tak är såklart en jätteviktig förutsättning för att kunna erbjuda lagen enklare logistik än vad många andra cuper kan erbjuda. Vi erbjuder även boende för många lag enbart ca 300 meter från Lugnets Sporthall. Maten serveras inom ett avstånd på ca 1,5 km från hallarna. Detta gör att vi kan samla stora delar av cupen inom en radie på två kilometer. En fantastisk förutsättning för oss som arrangör!  

– Jag har själv varit med på denna cup x antal gånger både som ledare och som domare. Det är fantastiskt att kunna spela sina matcher inomhus och sedan emellan matcherna kunna gå ut i varma vårsolen och spela lite fotboll eller ta en promenad upp till toppen av hoppbackarna och titta på den fina utsikten över Falun.   

Får man träffa Champions Cup-mästarna under cupen? 

– Ja, självklart kommer det ges möjligheten att träffa våra nyblivna Champions Cup-mästare och även spelare från vårt damlag kommer finnas på plats. Vi kommer ha spelare som hjälper till i olika roller under cupen. Det kan vara allt ifrån prisutdelare, till att stå i kiosken, till att hjälpa till och checka in lag vid ankomst. Så alla möjligheter finns för att få en autograf eller en bild med just din idol.

Webbsänds matcherna? 

– Ja, alla våra matcher kommer sändas via SolidSport. Vi kommer ha kameror i alla våra hallar och vi kommer ha personer bakom kameran som filmar. Detta för att ge bästa möjliga upplevelsen samt att den webbtittande publiken inte ska missa en situation under cupen. För den publiken som inte har möjlighet att resa med till Falun men som ändå vill stötta sitt lag känns det riktigt bra att kunna erbjuda den lösningen!  

Brukar det komma lag från andra länder, och hur stor spridning brukar det vara geografiskt på de svenska lagen? 

– Vi har en stark tradition sedan tidigare med utländska lag till just den här cupen. Redan nu har vi flera finska lag anmälda och fler andra intressanta lag är på ingång från andra delar av Europa som till exempel Tjeckien, Danmark, Schweiz och Norge. Rent geografiskt i Sverige har vi en stark tradition av ett väldigt brett och stort upptagningsområde gällande denna cup. Det är alltid kul att välkomna nya lag till Falun och få chansen att visa upp hur vår arena, våra förutsättningar och vår identitet ser ut i IBF Falun.

Mer information och hur du anmäler ditt lag på: https://falunfloorballcup.se/