AIK vann mot Klockarbergets BK
Montage
Matchrapport

Utklassning när AIK besegrade Klockarbergets BK i Solnahallen

ANNONS

AIK hade inga problem med Klockarbergets BK i Allsvenskan norra/östra dam, och vann hemma med utklassningssiffrorna 8-2 (2-0, 5-1, 1-1).

– Andra matchen på två dagar. Ett nytt lag från norra serien var på besök i Solnahallen, Klockarberget från Sundsvall. Första period ägde vi helt och skapade massor av målchanser. Klockarberget kämpade, slet och försökte freda sitt mål. Vi lyckades få till två kassar innan periodvilan. Andra perioden var lik den första, men vi lyckades göra fem mål och dominerade i stort sett hela perioden. I sista sänktes tempot och intensiteten ganska mycket, där hade Klockarberget mer boll och skapade fler chanser. Perioden slutade 1-1 En stabil match från oss med många olika målskyttar, vi fortsätter på vinnarspåret, kommenterade AIK:s tränare Torbjörn Aanerud.

Klockarbergets BK:s tränare Thomas Nordh tyckte till om matchen:

– Idag möter vi serietvåan i den östra serien och de visar varför AIK har legat i toppen hela säsongen. Vi gör en mycket bra förstaperiod med ett bra försvar och hårt jobb över hela banan men tyvärr får vi en dålig start när de gör mål efter en minut och vi tappar även ett mål i slutet av första och ligger under 0-2. Andra perioden är katastrof för oss på många sätt och vi förlorar den med 1-5. Vi rycker upp oss rejält i period tre och står upp bra över hela banan och perioden slutar 1-1. Vi tar med oss period ett och tre som vi gör riktigt bra och laddar om inför kommande helg där två tuffa matcher väntar.

Segern var AIK:s fjärde på de senaste fem matcherna.

I början av matchen var AIK starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Mari Aanerud och Jessica Lidberg. AIK hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.57 genom Madeleine Öhrn, och gick upp till 6-0 innan Klockarbergets BK svarade.

Innan perioden var över hade AIK ryckt åt sig ledningen med 7-1. AIK ökade ledningen till 8-1 genom Josefine Strid efter 2.24 i tredje perioden.

Maja Medelberg reducerade förvisso, men närmare än 8-2 kom inte Klockarbergets BK. AIK tog därmed en stabil seger.

Noterbart är att AIK:s Madeleine Öhrn stod för ett mål och två assists.

AIK har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Klockarbergets BK har fem förluster.

AIK stannar därmed på andra plats, och Klockarbergets BK sist, på åttonde plats, i tabellen.

Lördag 21 januari spelar AIK borta mot Dalen 13.00 och Klockarbergets BK mot Kais Mora hemma 15.00 i Baldershallen.

Matchrapporter: Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam Segerraden förlängd för AIK – besegrade Alunda AIK segrade i toppmötet mot Storvreta AIK vann toppmötet mot Älvsjö AIK med 2-1

Den här artikeln handlar om: