Warberg IBF förlorade mot Skoghall

Underläge mot Warberg – då vände Skoghall och vann

Hemmalaget Warberg hade greppet efter första perioden och ledde med 3-1 i Allsvenskan västra/södra dam. Men Skoghall vände på matchen och vann till slut med 5-4 (1-3, 2-1, 2-0).

– Över 60 minuter gör vi en stabil insats. De saker som vi gjorde dåligt igår gör vi bättre idag, men det räcker tyvärr inte till några poäng, kommenterade Warbergs lagledare Niklas Johansson efter matchen.

Skoghalls tränare Robin Granlund tyckte till om matchen:

– Vi gör en svag förstaperiod som gör att vi behöver jaga. Även om vi kommer tillbaka så får vi inte riktigt stäm på allt och bollen studsar inte riktigt vår väg. Men ändå starkt att vi kommer ut med tre poäng.

Segermålet för Skoghall stod Emma Nordsäter för 9.52 in i tredje perioden.

Warberg hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.16 genom Amanda Johansson innan Skoghall kvitterade.

Innan perioden var över hade Warberg tagit ledningen med 3-1. Efter 1.42 i andra perioden nätade Amanda Gottebo, framspelad av Emma Nordsäter och reducerade åt Skoghall.

Wilma Persson gjorde dessutom 3-3 efter 12.27.

Warbergs Moa Gregorson gjorde 4-3 efter 18.46 framspelad av My Hedberg.

2.24 in i tredje perioden nätade Skoghalls Elinore Öberg på pass av Emma Nordsäter och kvitterade.

Efter 9.52 nätade Emma Nordsäter framspelad av Meja Holgersson och avgjorde matchen. Nordsäter fullbordade därmed lagets vändning.

Emma Nordsäter gjorde ett mål för Skoghall och två assist.

Warberg har en vinst, en oavgjord och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Skoghall har tre vinster, en oavgjord och en förlust. Det här var Warbergs tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Skoghalls femte uddamålsseger.

Resultatet innebär att Warberg ligger kvar på åttonde och sista plats och Skoghall på andra plats i tabellen.

Lördag 21 januari spelar Warberg borta mot Bergs IK 13.30 och Skoghall mot IBK Göteborg hemma 16.00 i Hammarö Arena.

Matchrapporter: Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Seger för Katrineholm borta mot Skoghall Ombytta roller när Huddinge IBS besegrade Skoghall GS 86 för tuffa för Skoghall – förlust med 3-5