IBK Lidköping vann mot Lindome

IBK Lidköping tog bonuspoängen hemma mot Lindome

Matchen i division 1 västra Götaland herr mellan hemmalaget IBK Lidköping och gästande Lindome var oavgjord vid full tid, 11-11. Först i förlängningen kom avgörandet, där IBK Lidköping spikade segerresultatet, 12-11 (4-4, 2-3, 5-4, 1-0). Oscar Garyd blev matchhjälte för IBK Lidköping med sitt mål i förlängningen.

– Vi behöver träna försvarsspel, det här en match som vi ska ha tre poäng i. Men vi släpper in så galet billiga mål. Det i kombination med att vi har fyra assist till motståndarna gör att vi får nöja oss med två poäng, kommenterade IBK Lidköpings tränare Jonas Olsson efter matchen.

I första perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 4-4 och resultatet var 4-4 efter en perioders spel.

I andra perioden var det Lindome som var starkast. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 6-7.

I tredje perioden var det IBK Lidköping som var starkast. Laget vann perioden med 5-4 och ställningen efter tre perioder var 11-11.

I förlängningen tog det 2.32 innan IBK Lidköping avgjorde till 12-11. Stor matchhjälte blev Oscar Garyd, på pass av Dennis Vallin-Lans.

Noterbart är att Adam Ryberg gjorde fyra mål för Lindome och tre assist, Jacob Hafrén gjorde tre mål och Gustav Jögi stod för ett mål och två assist. Dessutom att IBK Lidköpings Andreas Granberg stod för sex poäng, varav två mål, Marcus Nilsson gjorde tre mål och totalt fem poäng och Alfred Åkervall gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

IBK Lidköping har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Lindome har två vinster och tre förluster. Det här var IBK Lidköpings andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Lindomes tredje uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att IBK Lidköping nu ligger på andra plats. Lindome är på elfte plats.

Söndag 22 januari 15.00 spelar IBK Lidköping hemma mot Vänersborg. Lindome möter IBK Göteborg borta i Lundenhallen lördag 21 januari 14.45.

Matchrapporter: Linköping vann på bortaplan mot Lidköping Jonsson och Engström säkrade segern för Surahammar mot Lidköping Örebro Innebandys fina svit håller i sig efter 10-4 mot Lidköping Berg fortsätter skörda segrar hemma – vann med 6-1 mot Lidköping Målfest för Lidköping hemma mot IBF Norrköping