Finspång förlorade mot Halmstads IBK

Efter förlustraden: Seger igen för Halmstad – 7-2 mot Finspång

Fem förluster i rad i division 1 södra Götaland herr hade laget inför matchen. Borta mot Finspång bröts den tuffa sviten för Halmstad. Det blev 2-7 (0-1, 1-2, 1-4) i matchen på söndagen.

– Väldigt kul att vi kan visa lite vad vi kan. Vi är disciplinerade bakåt och skapar mycket lägen framåt. Idag sätter vi också dit en hel del chanser vilket gör att vi kan vinna ganska komfortabelt, kommenterade Halmstads tränare Johan Stål efter matchen.

Finspångs tränare Magnus Bagge tyckte så här om matchen:

– Vi gör säsongens sämsta match idag och förlorar rättvist.

Halmstad tog ledningen efter 13 minuters spel, genom Emil Sjöstrand på pass av Simon Jepsson. Halmstad gjorde två mål i andra perioden och gick från 0-1 till 0-3, målen av Adam Andersson och Daniel Nilsson.

Finspång reducerade dock till 1-3 genom Rasmus Lindgren med 02.31 kvar att spela. Halmstad hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.47 genom Håkan Petersson, och gick upp till 1-5 innan Finspång svarade.

Innan matchen var över hade Halmstad gjort hela 2-7.

Halmstads Adam Andersson stod för två mål och ett assist och Jakob Josefsson gjorde två mål och spelade fram till ett mål.

Finspång har två vinster, en oavgjord och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Halmstad har en vinst och fyra förluster.

Resultatet innebär att Finspång ligger kvar på sjunde plats och Halmstad sist, på tolfte plats i tabellen.

Finspång tar sig an Åstorp/Kvidinge i nästa match hemma söndag 22 januari 15.00. Halmstad möter Gränna borta lördag 21 januari 16.30.

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Ledberg – som åker ur serien Åby vann hemma mot Finspång Seger för Finspång – steg åt rätt håll mot Skövde Fem raka segrar för IBF Västerås – efter 5-4 mot Finspång Finspång förlorare efter förlängning mot Torshälla