Nilsby vann mot Karlstads IBF Ungdom

Nilsby utklassade Karlstads IBF Ungdom på hemmaplan

Nilsby dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Karlstads IBF Ungdom i division 1 västra Svealand herr med hela 12-4 (4-1, 5-1, 3-2).

– Jag tycker vi gör en bra match där vi har kontroll på det från start. I stora delar av matchen har vi en bra defensiv och vi är rakare mot mål i omställningarna och det är något vi har pratat om. Som sagt en stabil och bra insats, kommenterade Nilsbys tränare Mattias Mattsson.

Segern var Nilsbys åttonde på de senaste tio matcherna.

Nilsby var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 4-1.

Även i andra perioden var det Nilsby som var starkast. Laget vann perioden med 5-1 och ställningen efter två perioder var 9-2.

Nilsby startade tredje perioden vassast. Laget gick från 9-2 till 10-2. Karlstads IBF Ungdom fick förvisso in ett tröstmål.

Därefter var det dock Nilsby som drog ifrån igen. Laget gjorde först 11-3 och sen kom också 12-3 med sju minuter kvar att spela genom Adam Wedberg på pass av Ludvig Ehn. Karlstads IBF Ungdom hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 12-4.

Noterbart är att Nilsbys Adam Colling stod för tre mål och ett assist och Andreas Hoke gjorde fyra mål.

Nilsby har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Karlstads IBF Ungdom har två vinster och tre förluster.

Nilsby stannar därmed i serieledning, och Karlstads IBF Ungdom på tionde plats, i tabellen.

Söndag 22 januari 16.00 spelar Nilsby borta mot Kais Mora. Karlstads IBF Ungdom möter Sandvikens AIK hemma i Colorama Arena lördag 21 januari 13.45.

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby Hovslätt besegrade Nilsby och toppar nu tabellen Ombytta roller när Nilsby besegrade Kalmarsund Tre poäng till Höllviken efter avgörande i slutperioden mot Nilsby