Gamla Stan förlorade mot Sundsvall FBC

Målfest när Sundsvall FBC krossade Gamla Stan i Balderhallen

Sundsvall FBC hade inga problem med Gamla Stan i division 1 Norra herr, och vann borta med utklassningssiffrorna 12-5 (5-0, 4-2, 3-3).

I och med detta har Sundsvall FBC hela 13 raka segrar.

Sundsvall FBC spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-5 genom två mål av Christoffer Johansson, två mål av Hassan Hajo och ett mål av Isak Timan. Det skulle komma mer från Sundsvall FBC. Även i andra perioden var det Sundsvall FBC som var starkast. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter två perioder var 2-9.

Sundsvall FBC startade också tredje perioden vassast. Laget gick från 2-9 till 2-11. Gamla Stan fick förvisso in ett tröstmål.

Därefter var det dock Sundsvall FBC som avgjorde. Laget gjorde 3-12 med tio minuter kvar att spela genom Albin Tällberg på pass av Hassan Hajo. Gamla Stan hann få in två mål i slutet och slutresultatet blev 5-12.

Noterbart är att Hassan Hajo gjorde tre mål för Sundsvall FBC och två assist och Christoffer Johansson stod för tre mål och ett assist.

Gamla Stan har en vinst, en oavgjord och tre förluster på de senaste fem matcherna.

Gamla Stan stannar därmed på nionde plats, och Sundsvall FBC toppar fortfarande tabellen.

Nästa motstånd för Gamla Stan är Skellefteå Utv. Lagen möts lördag 21 januari 13.00 i Eddahallen. Sundsvall FBC tar sig an Bollnäs borta söndag 29 januari 14.00.

Matchrapporter: Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Chanslösa senast – men nu kunde Sundsvall FBC besegra Sirius Seger med 9-6 för Sundsvall FBC mot Skälby