Notification
Foto: Västerås Innebandy

Mälarenergi Cup - den roligaste avslutningen på säsongen!

Därför är Mälarenergi Cup i Västerås Sveriges roligaste innebandycup.

Mälarenergi Cup är en stor och anrik ungdomscup i Västerås som arrangerades första gången 2009. Många lag återvänder till cupen år efter år och man har alltid minst 200 deltagande lag, vilket är ett fint betyg för cupens popularitet. 

Den erfarna arrangören har ambitionen att Mälarenergi Cup ska vara Sveriges roligaste innebandycup.

– Det som gör vår cup roligast är att vi har många kringaktiviteter runtom matcherna med hjälp av massa olika företag. Vi ser alltid till att ha högsta kvalité på spelplaner och domare. Cupen spelas också i ett väldigt bra område i Rocklunda med majoriteten av planerna, 15-20 planer, inom en kilometers avstånd. Helheten blir rolig för alla inblandade, säger cupansvarige Viktor Dayan till Innebandymagazinet.

"Cupens största centrum"

Årets upplaga spelas 14-16 april för både tävlande och kämpande klasser, flickor och pojkar födda 2003-2012. Cupen spelas i många olika hallar - bland annat i nya och moderna Mälarenergi Arena, men även i ABB Arena som är huvudcenter för cupen med fyra spelplaner i samma hall.

– ABB Arena är cupens största centrum där det mesta händer. Men allt ligger väldigt nära i Rocklunda, fortsätter Viktor Dayan.

Redan nu närmar man sig 100 anmälda lag till årets upplaga med stor geografisk spridning. Bland annat kommer lag från Umeå, Sundsvall, Värmland, Dalarna, Örebro, Södermanland, Uppland och Stockholm. Dessutom kommer det utländska lag, redan är det klart att Mehamns BK från den allra nordligaste delen av Norge ska delta. 

– Förra året hade vi ett slovakiskt lag. Det brukar alltid komma något lag från andra länder, och från hela Sverige. Vi är duktiga på att locka lag från olika städer, så man får en bra möjlighet att spela mot lag som man inte har mött tidigare. 

Majoriteten av matcherna kommer att webbsändas.

Mer information och hur du anmäler ditt lag på: https://malarenergicup.vib.se