IBK Härnösand vann mot Håsta IBK

Härnösand utklassade Håsta på hemmaplan

Härnösand dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Håsta i division 1 Norra herr med hela 11-0 (4-0, 5-0, 2-0).

– Vi gör en en jämn och bra prestation sett över hela laget. Vi bygger hela prestationen på bra inställning och att killarna visar en ödmjukhet inför varandra och vi låter aldrig Håsta vara med och tävla, kommenterade Härnösands tränare Mikael Eriksson efter matchen.

Håstas tränare Roger Hildingsson tyckte så här om matchen:

– Tyvärr följde vi inte upp spelet från förra matchen. Denna gång var vi helt utan energi och ska jag vara ärlig riktigt dåliga.

Härnösand spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom mål av Douglas Lundqvist, Axel Berglund, Stefan Westman och William Sjödin. Det var bara början för Härnösand. Härnösand var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med hela 5-0 och ställningen efter två perioder var 9-0.

Härnösand fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 11-0. Målen i sista perioden gjordes av Stefan Wallman och Stefan Wallman.

Stefan Wallman gjorde två mål för Härnösand och spelade dessutom fram till två mål och Hampus Svensson stod för ett mål och tre assists.

Härnösand har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Håsta har fem förluster.

Härnösands nya tabellposition är tredje plats, medan Håsta är på elfte och sista plats.

Nästa motstånd för Härnösand är Öjebyn. Lagen möts lördag 21 januari 14.00 i Öbacka Sportcenter. Håsta tar sig an Timrå borta söndag 29 januari 14.30.

Matchrapporter: Thorengruppen 2 knep segern i målmässigt jämn match mot Härnösand IBF Dalen ny serieledare efter 12-4 mot Härnösand Helmer Svedberg stor matchhjälte när Härnösand vann Härnösand en lätt match för Gimonäs Umeå som vann klart Timrå vann efter avgörande i tredje perioden mot Härnösand