Foto: Per Wiklund
Landet runt

Historisk innebandyvinnare på Idrottsgalan

ANNONS

Blir första innebandyprofil att få ett pris på Idrottsgalan.

Idrottsgalan har anordnats sedan år 2000 men sedan dess har ingen person verksam inom innebandyn fått något pris - fram tills nu.

När årets upplaga hålls i Avicii Arena måndagen den 16:e så kommer Glenn Boström tilldelas Scandics Domarpris. På Idrottsgalans hemsida beskrivs priset enligt följande.

Domarpriset är ett samarbete mellan Idrottsgalan och Scandic, Priset delades ut första gången 2019 och skall gå till en eller flera personer som i sitt domarutövande visar på ambition och strävan att alltid utvecklas men som också i sitt agerande är en förebild och visar på domarens avgörande roll och förutsättning för tävlingsutövande.

Boström: “Det är lite för stort”

Glenn Boström är en av Sveriges absolut mest rutinerade domare med över 25 års erfarenhet. Han har dömt över 550 SSL-matcher och i fem VM-slutspel, allt som oftast ihop med Håkan Söderman.

– När jag väl fick beskedet blev det lite surrealistiskt, jag greppade det inte fullt ut. Först när jag står på scenen så blir det verkligt, säger Glenn Boström till innebandy.se om sitt pris.

Han fortsätter:

– Årets domare med ett pris på Idrottsgalan i Avicii Arena…det är lite för stort.

Glenn Boström Foto: Per Wiklund

Boström, som fått priset som årets domare vid fyra tillfällen, beskrivs ofta som en förebild i sin roll. 

– För mig känns det jätteskönt om jag kan vara en förebild. Men jag tycker att det viktigaste som jag kan göra just nu är att sprida kunskapen att utan oss domare så kommer det bli väldigt svårt att genomföra matcher. Och att man då har det i baktanken när man ger feedback eller rop och skrik från läktaren eller båset, säger Boström.

– Alla kan inte ta det där och många slutar just på grund av att man inte kan nyansera kritiken, det ser jag nästan mer som en viktigare roll för mig att kunna sprida det.

Senaste gången innebandyn hade chansen till ett pris på Idrottsgalan var Anna Wijk och Damlandslaget, som blev nominerad som årets kvinnliga idrottare respektive årets lag 2021.

Tidigare vinnare av Scandics Domarpris

2022: Louise Azémar Engzell, tennis

2021: Tess Olofsson, fotboll

2020: Julia Johansson, ishockey

2019: Maria Bennani och Safia Bennani, handboll


TV: 17-åringens drömdebut i SSL - snyggt mål direkt

U19-landslagsspelaren Isabell Holms succé i SSL-debuten, gjorde vackert mål för Lund i Skånederbyt mot Malmö (1-1-målet nedan).

 

Den här artikeln handlar om: