Dotteviks IF förlorade mot Nilsby

Nilsby vann mot Dottevik – trots underläge

Efter första perioden var Dottevik i ledningen med 3-1 i Arvika Sporthall. Men Nilsby vände och vann. Till slut blev det 7-9 (3-1, 2-5, 2-3) i matchen i division 1 västra Svealand herr.

Segern var Nilsbys åttonde på de senaste tio matcherna.

I första perioden var det Dottevik som var starkast. Laget vann perioden med 3-1.

I andra perioden var det i stället Nilsby som hade greppet. Laget vann perioden med 2-5 och ställningen efter två perioder var 5-6.

2.01 in i tredje perioden slog Hugo Liljestrand till på nytt på pass av Thomas Berntsson och kvitterade.

4.47 in i perioden nätade Nilsbys Tom Johansson framspelad av Felix Johansson och gav laget ledningen.

Efter 6.41 nätade Adam Colling ännu en gång på pass av Tom Colling och ökade ledningen för Nilsby.

Laget ökade ledningen till 6-9 med 33 sekunder kvar att spela genom Filip Nilsson på pass av Felix Johansson.

Dottevik reducerade till 7-9 med två sekunder kvar att spela genom Elias Norsell framspelad av Robin Holmer. Mer än så blev det dock inte för Dottevik.

Adam Colling gjorde tre mål för Nilsby och spelade fram till två mål och Tom Colling stod för ett mål och tre assist. Dotteviks Hugo Liljestrand gjorde fyra mål, Thomas Berntsson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål och Christoffer Nilsson gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Dottevik har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna.

Det här betyder att Dottevik är kvar på nionde plats, och att Nilsby fortfarande leder serien.

I nästa match, lördag 14 januari, har Dottevik Hedemora borta i Vasahallen 16.00, medan Nilsby spelar hemma mot Karlstads IBF Ungdom 14.00.

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby Hovslätt besegrade Nilsby och toppar nu tabellen Ombytta roller när Nilsby besegrade Kalmarsund Tre poäng till Höllviken efter avgörande i slutperioden mot Nilsby