Karlstads IBF Ungdom förlorade mot Hagfors IBS

Hagfors slog Karlstads IBF Ungdom på bortaplan

Hagfors vann mötet i division 1 västra Svealand herr på bortaplan mot Karlstads IBF Ungdom, med 7-4 (2-1, 5-2, 0-1).

Hagfors tränare Niclas Andersson tyckte så här om matchen:

– Det här var en riktigt fin seger. Vi är mentalt starka och lyckas bibehålla momentum igenom i stort sätt 60 minuter. Första delen av matchen var jämn. Sedan växlar vår juniorfemma upp och gör en helt magisk match. De blir den stora skillnaden idag, även om samtliga 20 spelare jobbar stenhårt. Nu är vi verkligen tillbaka på rätt spår och det ska bli kul med match redan på lördag igen.

Hagfors startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Henrik Österås och Johan Jonasson innan Karlstads IBF Ungdom svarade och gjorde 2-1 genom Adam Nordqvist. Hagfors tog kommandot i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.13 genom Johan Jonasson, och gick upp till 2-5 innan Karlstads IBF Ungdom svarade.

Innan perioden var över hade Hagfors ryckt åt sig ledningen med 3-7. 17.21 in i tredje perioden nätade Karlstads IBF Ungdoms Marcus Olsson på pass av William Finnmark och reducerade. Mer än så blev det dock inte för Karlstads IBF Ungdom.

Hagfors Johan Jonasson stod för tre mål och ett målgivande pass.

Karlstads IBF Ungdom har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Hagfors har två vinster, en oavgjord och två förluster.

I tabellen innebär det här att Hagfors nu ligger på femte plats. Karlstads IBF Ungdom är på tionde plats.

Karlstads IBF Ungdom möter Nilsby i nästa match borta lördag 14 januari 14.00. Hagfors möter samma dag Kais Mora hemma.

Matchrapporter: Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors Två mål för Alexander Bergström när Hagfors vann mot Alunda Ryck i sista perioden avgjorde för Hagfors borta mot IBK Hudik Hagfors föll i toppmötet mot Vaksala med 4-5