Foto: Helmuth Subiabre
#ibsilly

Bekräftat: Målvakten är klar för Schweiz

ANNONS

Oscar Agnarsson landade i går i Schweiz med målet att hålla kvar Alligator Malans i högstaserien.

I förra veckan avslöjade Innebandymagazinet att Oscar Agnarsson skulle göra comeback på innebandyplanen och att han enligt våra uppgifter var klar för ett lag i Schweiz. Den förre Warbergs målvakten bröt sitt kontrakt i somras då han led av motivationsbrist efter en allvarlig skada. När vi pratade med Agnarsson så bekräftade han uppgifterna att han skulle göra comeback men inte var. 

– Ja det stämmer att jag ska spela igen. Det har varit ett par klubbar som hört av sig och jag kan absolut bekräfta att det har funnits ett intresse från Schweiz. Men vart jag kommer att göra comeback återstår att se, sa han då.

Nu står det klart att Agnarsson mycket riktigt är klar för Schweiz närmare bestämt Alligator Malans. Klubben är just nu inblandad i bottenstriden i den Schweiziska högstaligan. Enligt sportchefen Thomas Hitz vill Alligators med Agnarssons engagemang få mer stabilitet i försvaret inför avgörandet i streckstriden.

För Innebandymagazinet berättar Agnarsson om varför han valde just det schweiziska laget. 

– Tycker att det verkade som ett roligt äventyr och de har fixat allt runt om så det var svårt att tacka nej till en chans som denna. 

Är du värvad som back up till den befintliga målvaktsstaben eller är det förstemålvakt som de värvat?

– Jag kom till Schweiz igår, tanken verkar absolut vara att jag ska spela men sen hoppas jag på konkurrens för tar oavsett inget förgivet. 

Vad har du för förväntningar på detta äventyr?

– Tycker det ska bli kul att få spela en ny typ av innebandy, nya spelare, nya lag och såklart få se Schweiz som land.

Med sex omgångar kvar att spela ligger Alligator Malans tredje sist med samma poäng som nian Basel, fast med sämre målskillnad. Lagen bakom är Uster och Chur och där skiljer det fyra och sex poäng. 


Warbergsmålvaktens hemska olycka

Den här artikeln handlar om: