Guldsyskonen
Foto: Tomas Brandt Wangel
SDF-SM 2023

Syskonen vann varsitt guld inom loppet av någon timma

ANNONS

Emil Alm vann SDF-SM-guld med Västerbotten igår och hans storasyster vann Champions Cup med Thorengruppen.

Det var 13 år sedan Västerbotten vann SDF-SM men igår skedde det igen efter att man besegrade Norrbotten med 3-2 i en väldigt jämn final där Norrbotten bara var en stolpträff ifrån att kvittera i slutet. 

Uddamålssegrar blev lite av Västerbottens signum under slutspelet då de vann kvartsfinalen mot Värmland med 4-3, semifinalen med 3-2 över Uppland som även blev finalresultatet. 16-åriga Emil Alm som blev utsedd till turneringens bästa back gjorde bland annat ett assist i kvarten och ett mål i semin och han firade sitt första SM-guld med en lång bussresa hem från Nyköping som landade i Umeå cirka 07.30 på måndagsmorgonen.  

– Det känns helt otroligt att bli svensk mästare. Det finns inga ord som kan beskriva den känslan som jag har just nu, säger en nyvaken mästare efter lunchtid till Innebandymagazinet. 

Vad var det som gjorde att Västerbotten tog hem guldet till slut efter massor av uddamålsvinster?

– Vi jobbade som ett lag och slet för varandra. Vi låg under ganska många matcher men behöll lugnet och stressade inte över att vi låg under. Jag tycker också att vår energi gav oss en rejäl boost in i varje match.

Tre av fyra finallag i SDF-SM kom från nordligaste Norrland där ni mötte Norrbotten i finalen och tjejerna i Västerbotten också tog sig till final. Varför tror du att ni är så bra i norra Sverige just nu?

– Bra fråga, det har jag inget bra svar på, men det var jäkligt kul att Norrland fick göra upp om guldet. 

Trots att Alm bara är 16 år ung så har han redan debuterar i seniorsammanhang denna säsong då han spelar med IBF Dalen i Herr1an. Där har han gjort fyra poäng på nio matcher. 

– Jag tycker att det har gått rätt bra för mig. Jag har fått mycket förtroende av både spelare och ledare. Jag har hamnat i ett bra gäng med härliga spelare och roliga men även intensiva träningar.

Men det var inte bara Emil som blev mästare i helgen utan mitt under SDF-SM-finalen så vann storasyster Cajsa Alm Champions Cup med Thorengruppen. Så man undrar ju var alla innebandytalanger kommer ifrån i familjen?

– Inte från mamma och pappa i allafall, haha. Jag har spelat både fotboll och hockey, jag tror att det har bidragit mycket till innebandyn. 

Vem är bästa innebandyspelaren i familjen då?

– Syrran är bra… men jag är snäppet bättre, haha. 

Den här artikeln handlar om: