Håsta IBK förlorade mot Thorengruppen 2
Montage
Matchrapport

Storseger för Thorengruppen 2 borta mot Håsta

ANNONS

Thorengruppen 2 tog återigen en enkel seger när laget besegrade Håsta borta i OilQuick Arena i division 1 Norra herr. Thorengruppen 2 gjorde hela åtta mål, och vann med 8-3 (3-0, 3-1, 2-2).

– Vi gör i stora drag en bra match. Där gör en del misstag som vi straffas hårt och vi gör heller inga enkla mål framåt. Vi ändrade delar i försvaret som funkade bättre denna gång än förra matchen mot Thorengruppen, kommenterade Håstas tränare Roger Hildingsson.

Thorengruppen 2:s tränare Kristian Karlsson tyckte till om matchen:

– Vi är nöjda med matchen som helhet. Tidig avresa då väglaget krävde det syntes inte i första två perioderna. Där kunde vi styra tempot både med och utan boll. Vi hade pratat om både presspel och att sätta upp anfallen snabbt. Det lyckades väldigt bra i två perioder där vi borde haft en större ledning. Eloge till Håsta som fortsatte kämpa och i sista perioden höll jämna steg målmässigt. Men segern var aldrig hotad. Kul med en debutant i Div 1 som spelade bra och fick göra mål, Niila Renfjäll.

Segern var Thorengruppen 2:s fjärde på de senaste fem matcherna, och fjärde bortasegern i rad.

I början av matchen var Thorengruppen 2 starkast och gick från 0-1 till 0-3 genom mål av Hannes Sand och Linus Andersson. Även i andra perioden var det Thorengruppen 2 som var starkast. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter två perioder var 1-6.

Tredje perioden slutade 2-2 och Thorengruppen 2 vann matchen med 8-3.

Håsta har fem förluster på de senaste fem matcherna.

För Thorengruppen 2 gör resultatet att man nu ligger på tredje plats i tabellen, medan Håsta är på elfte och sista plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 14 januari. Då möter Håsta Härnösand i Öbacka Sportcenter 14.00. Thorengruppen 2 tar sig an Skellefteå Utv hemma 16.00.

Matchrapporter: Thorengruppen 2 knep segern i målmässigt jämn match mot Härnösand Målfest för Thorengruppen 2 hemma mot Kiruna AIF Klar seger för Thorengruppen 2 – vann med 9-4 mot Bergnäset IBK Luleå vann borta mot Thorengruppen 2 Segerraden förlängd för Thorengruppen 2 – besegrade Gimonäs Umeå

Den här artikeln handlar om: