Foton: Per Wiklund
SDF-SM 2023

Skadades i målfirandet - missar finalen

ANNONS

Glädjen visste inga gränser efter målet, då blev en spelare skadad: "En gammal skada som han slog upp"

Norrbotten skrev historia igår när man för första gången någonsin blev klara för semifinal i distriktslags-SM, efter att sensationellt ha vänt ett 0-2-underläge till 3-2 mot favoriten Stockholm.

Idag skrevs nya rader in i historieböckerna när Norrbotten också för första gången blev klara för final. Detta genom en ännu mäktigare vändning i semifinalen mot Västsvenska, där man låg under med 0-4 efter första perioden men lyckades hämta ikapp till 4-4 och sedan vann efter straffläggning.

Grymma laginsatser och fantastiska målvaktsinsatser är förklaringen till att Norrbotten har gått så långt som man har gjort, enligt ledaren Henrik Lerviken.

Men allt har inte varit ljust. I samband med det kaosartade målfirandet när Norrbotten avgjorde kvartsfinalen mot Stockholm med sju sekunder kvar, och laget samlades i en klassisk ”TV-puckshög”, skadades spelaren Pontus Radkvist.

Gammelstads IF-spelaren har haft problem med en skada tidigare men hade beundransvärt lyckats kämpa sig till att få spela SDF-SM. Nu missade han semifinalen och väntas inte heller kunna spela finalen.

– Det är en gammal skada som han slog upp, knät hoppade ur led men ploppade tillbaka, säger ledaren Henrik Lerviken till Innebandymagazinet.

Norrlandsderbyt i finalen mellan Norrbotten och Västerbotten startar kl 16.30 och sänds på Innebandy.tv.

Ungdomsweekend-bevakningen sponsras av:


TV: Därför har CL98IC starkt publikstöd i Gothia Cup

Trummor i full gång på läktaren: "Det är det bästa, att heja på alla andra"

Du kanske även vill läsa:
Ett Norrlandsderby i final, vem hade trott det?
Plus Ett Norrlandsderby i final, vem hade trott det?
TV: CHOCKEN! Norrbottens superskräll mot favoriten Stockholm
TV: CHOCKEN! Norrbottens superskräll mot favoriten Stockholm
Den här artikeln handlar om: