Halmstads IBK förlorade mot Vetlanda
Montage
Matchrapport

Fjärde raka för Vetlanda efter seger mot Halmstad

ANNONS

Formen är bra just nu för Vetlanda. På söndagen kom fjärde raka segern i division 1 södra Götaland herr, 6-5 (2-0, 2-2, 2-3), borta mot Halmstad. Det innebär att Halmstad åkte på femte raka förlusten.

– En tung förlust! Vi faller på att vi tar för många utvisningar. I spelet fem mot fem är vi väl så bra som Vetlanda. Tyvärr fortsätter vi missa öppna lägen och straffar. Det håller inte i längden, kommenterade Halmstads tränare Johan Stål efter matchen.

Vetlandas tränare 1. Jakob Sköld:

– En skön vinst där vi inte riktigt kommer upp i nivå men ändå sliter på i 60 minuter och med ett effektivt powerplay så tar vi med oss alla tre poäng hem. Sedan möter vi ett Halmstad som visar upp ett spel som är bättre än vad deras tabellplacering visar helt klart. Extra beröm idag går till Emil Krieg i målet och tremålsskytten Hjalmar Fridell.

I början av matchen var Vetlanda starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Hjalmar Fridell och William Park. Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 2-4.

I tredje perioden var det i stället Halmstad som hade greppet. Laget vann perioden med 3-2 men Vetlanda kunde hålla undan och vinna matchen med 6-5.

Noterbart är att Vetlandas Hjalmar Fridell stod för tre poäng, varav två mål. Dessutom att Halmstads David Johansson gjorde tre mål.

Halmstad har fem förluster på de senaste fem matcherna. Det här var Halmstads fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Vetlandas fjärde uddamålsseger.

Det här betyder att Halmstad är kvar på tolfte och sista plats, och Vetlanda stannar på femte plats, i tabellen.

I nästa omgång har Halmstad Finspång borta i Arena Grosvad, söndag 15 januari 16.00. Vetlanda spelar hemma mot Vinberg lördag 14 januari 14.00.

Matchrapporter: Målfest när Vetlanda krossade CL98IC A i Hasses Sportcenter Hovshaga kvalklart efter seger mot Vetlanda Vetlanda och Munka-Ljungby delade på poängen Seger för Vetlanda med 6-2 mot Olofström Målfest för Vetlanda hemma mot Malmhaug

Den här artikeln handlar om: