Foto: Gothia Innebandy Cup
Gothia Innebandy Cup

Elittränaren kritisk: "Orolig för vår idrott på ungdomsnivå"

ANNONS

"Vi måste få upp intensiteten i vår idrott och låta barnen och ungdomarna premieras av att springa"

Adam Kallenberg har en lång bakgrund inom innebandyn och är idag sportchef och assisterande tränare i Kalmarsunds herrlag i Svenska Superligan. Den här veckan har han befunnit sig i Göteborg på Gothia Innebandy Cup och delar med sig av sina reflektioner på Twitter om det han har sett.

”Efter några dagar på Gothia Cup är jag orolig för vår idrott på ungdomsnivå. Innebandyn skall stå för högt tempo i både löpningar och i spelet samt duellspel där närkontakt är oundviklig. Detta är tyvärr en bristvara då många lag väljer att gräva ner sig i skyttegravar.

Istället för att sätta upp ett passningsspel med rörelse skjuts det från mittplan oftare än bra. Att få till ett högt försvarsspel är omöjligt eftersom försvarande lags backar ständigt får fördelar då de vänder ryggen mot spelriktning och motspelare med ett frislag som belöning.

Att ständigt premiera försvarande lags backar med ryggen mot spelriktningen skapar en lågintensiv idrott. Vi måste få upp intensiteten i vår idrott och låta barnen och ungdomarna premieras av att springa istället för agera bordshockeyspelare.”

Ungdomsweekend-bevakningen sponsras av:


TV: Därför har CL98IC starkt publikstöd i Gothia Cup

Trummor i full gång på läktaren: "Det är det bästa, att heja på alla andra"

Den här artikeln handlar om: