Vinbergs IBS förlorade mot CL98IC A

CL98IC A tog bonuspoängen borta mot Vinberg

Matchen i division 1 södra Götaland herr mellan hemmalaget Vinberg och gästande CL98IC A var oavgjord vid full tid, 6-6. Först i förlängningen kom avgörandet, där CL98IC A spikade segerresultatet, 7-6 (2-3, 1-0, 3-3, 1-0). Stor matchhjälte 47 sekunder in i förlängningen blev Viktor Ojala som satte det avgörande målet.

– Jämn match hela vägen och båda lagen skapar chanser för att vinna matchen under ordinarie tid men 6-6 är väl ett rättvist resultat efter 60 minuter! Sedan får CL straff i förlängningen och avgör på den, kommenterade Vinbergs tränare Mikael Erheden.

CL98IC A:s assisterande tränare Mattias Borén tyckte så här om matchen:

– En jämn match där vi har lite motstuds i första perioden på deras tre mål. Trots ledning två gånger i tredje perioden går matchen till förlängning. Tidigt i förlängningen tilldöms vi en solklar straff och vår notoriska målskytt Viktor Ojala gör som han brukar - mål. Rent spelmässigt ett stort fall framåt efter en period med sjukdomar och skador, idag vinner vi som ett spelande kollektiv igen. Nästa helg gästas vi av Eslöv för en ny kamp mot kvalplatsen.

I första perioden var det Vinberg som var starkast. Laget vann perioden med 3-2.

Efter 12.50 i andra perioden nätade Viktor Ojala på nytt, framspelad av Jonathan Karlberg och kvitterade för CL98IC A. I tredje perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 3-3 och resultatet var 6-6 efter tre perioders spel.

I förlängningen tog det 47 sekunder innan CL98IC A också avgjorde till 6-7. Matchvinnare för bortalaget blev Viktor Ojala.

Noterbart är att CL98IC A:s Jonathan Karlberg stod för fem poäng, varav två mål och Viktor Ojala gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål. Dessutom att Vinbergs Elias Eirefelt gjorde två mål och totalt tre poäng.

Vinberg har en vinst, en oavgjord och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan CL98IC A har två vinster, en oavgjord och två förluster. Det här var CL98IC A:s tredje uddamålsseger.

Vinberg stannar därmed på tionde plats, och CL98IC A på sjätte plats, i tabellen.

Vinberg tar sig an Vetlanda i nästa match borta lördag 14 januari 14.00. CL98IC A möter samma dag 13.00 Eslöv hemma.

Matchrapporter: Målfest när Vetlanda krossade CL98IC A i Hasses Sportcenter Segerraden förlängd för CL98IC A – besegrade Malmhaug Jonathan Ronsten gjorde två mål för CL98IC A i segern mot Hovshaga CL98IC A besegrade Munka-Ljungby efter Hannes Slöjdares dubbel Olofström avgjorde tät match mot CL98IC A i tredje perioden