Foto: Per Wiklund
SDF-SM 2023
Tippar P16-kvartsfinalerna i SDF-SM: "Den tyngsta!"
ANNONS

"Skåne har sin superkedja" - Innebandymagazinets Henrik Jansson tippar utgången.

17.00: Västergötland-Uppland 4-5 ST

Det var med knapp marginal Uppland gick vidare från gruppen efter tre målsnåla matcher. Likt tjejlaget i Uppland har killarna haft ett bra försvarsspel men lite svårare med offensiven. Västergötland startade turneringen lite trögt men har sedan växlat upp och haft bra spelövertag i senaste matcherna. Det här får ses som en av de mer ovissa kvartsfinalerna. Positivt för lagen är att man är på ”rätt” sida av trädet och slipper tungviktarna Stockholm, Skåne och Västsvenska på vägen fram till final. Jag tippar att matchen blir jämn och avgörs efter ordinarie speltid, upplänningarna har visat stark lagmoral och vinner på straffar.

 

17.00: Värmland-Västerbotten 5-3

Västerbotten spelade sin sista gruppspelsmatch idag medan Värmland har kunnat vila på förmiddagen. Mot Skåne såg Västerbotten inte alls påkopplade ut men man hade å andra sidan ingen större anledning att lägga för mycket kraft på den matchen när avancemanget redan var klart. Värmland har sett bra ut, man har både haft förmågan att göra många mål i vissa matcher och dra det längsta strået i de jämnare matcherna. Jag tror att ett något piggare Värmland hittar en väg att vinna även här.

 

18.30: Stockholm-Norrbotten 6-2

Att Norrbotten spelar kvartsfinal är en skräll. De har framför allt fått till det defensiva spelet och varit svåra att göra mål på, bland annat genom Emil Nymans fina målvaktsinsatser. Men mot Stockholm ska de inte ha något att hämta. Jag tycker att 08:orna till stor del har levt upp till de höga förväntningarna spelmässigt även om resultaten kanske inte ser så dominerande ut. Något jag gärna återkommer till är Stockholms fina backuppsättning, den lägger grunden för att man ska kunna gå hela vägen.

 

18.30: Skåne-Västsvenska 4-5

Den tyngsta kvartsfinalen! Det här är två riktigt bra lag. Skåne har sin superkedja med Liam Ahlin, Lukas Wahl och Hannes Lantz som är otroligt tekniska, smarta och spelskickliga. Påminner lite om firma Malte Lundmark/Emil Ruud när de var i den här åldern, även om det är en snäll jämförelse. Fysiskt tror jag de kan få det tuffare mot Västsvenska som har ett välorganiserat lag och en bra bredd över flera formationer, många kan leverera framåt. Jag tror bredden och fysiken avgör till Västsvenskas fördel men det här blir nog en mycket välspelad och jämn kvartsfinal.

Ungdomsweekend-bevakningen sponsras av:

Den här artikeln handlar om: