LI20 IBF förlorade mot Karlstads IBF Ungdom

Karlstads IBF Ungdom tog bonuspoängen borta mot LI20 IBF

Matchen i division 1 västra Svealand herr mellan hemmalaget LI20 IBF och gästande Karlstads IBF Ungdom var oavgjord vid full tid, 6-6. Först i förlängningen kom avgörandet, där bortalaget spikade segerresultatet, 7-6 (1-2, 1-2, 4-2, 1-0). Adam Nordqvist blev matchhjälte för Karlstads IBF Ungdom med sitt mål i förlängningen.

– Det var vår match där vi skulle ha fått med oss tre poäng, men tyvärr fäller utvisningarna oss i sista perioden vilket gör att vi bara får en, kommenterade LI20 IBF:s lagledare Lars Andersson.

Karlstads IBF Ungdoms tränare Oskar Moberg tyckte så här om matchen:

– En otroligt sönderryckt match på grund av domare som hittar utvisningar i var och vartannat byte. Men vi gör en stark tredje period där vi vänder underläge till ledning, men LI20 kvitterar och tar matchen till förlängning där Adam lyckas hitta ett läge och sätter 7-6.

LI20 IBF startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Johan Hed och Gustav Voxheden innan Karlstads IBF Ungdom svarade och gjorde 2-1 genom Adam Nordqvist. LI20 IBF var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 4-2.

I tredje perioden var det i stället Karlstads IBF Ungdom som hade greppet. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter tre perioder var 6-6.

I förlängningen tog det 1.24 innan Karlstads IBF Ungdom avgjorde till 6-7. Matchvinnare för bortalaget blev Adam Nordqvist.

Karlstads IBF Ungdoms Adam Nordqvist stod för fyra poäng, varav tre mål.

LI20 IBF har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Karlstads IBF Ungdom har två vinster och tre förluster. Det här var LI20 IBF:s tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Karlstads IBF Ungdoms tredje uddamålsseger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, LI20 IBF på åttonde plats och Karlstads IBF Ungdom på tionde plats.

Onsdag 11 januari möter LI20 IBF Kais Mora borta 19.00 och Karlstads IBF Ungdom möter Hagfors hemma 18.45.

Matchrapporter: Målfest för Runsten borta mot LI20 IBF IBF Borlänge utklassade LI20 IBF – vann med 10-0 Sandvikens AIK nollade LI20 IBF – vann med 5-0 Storförlust för LI20 IBF - 2-23 mot Rasbo Björklinge utklassade LI20 IBF på hemmaplan