Ungdomsweekend

Linköpings pojkar -08 siktar högt i Gothia Innebandy Cup

ANNONS

Tjeckiskt motstånd väntar Linköping i Gothia-gruppspelet: "Vi hoppas gå långt"

En riktig ungdomsfest väntar nästa vecka när Innebandymagazinet kommer att bevaka SDF-SM, Storvretacupen och Gothia Innebandycup parallellt. Ett av de lag som vi kommer att följa extra är Linköping Innebandy P08:88 som ska spela Gothia Innebandy Cup för första gången.

Ledaren Fredric Harbrecht berättar om laget:

– Vi är ett gäng grabbar som slogs ihop inför förra säsongen då vi var för få spelare i båda lagen, och är i dagsläget 16 spelare som är i åldern 13-14 år (födda -08 och -09). Vi har några nya spelare som vill spela med oss på ingång som vill komma tillbaka till innebandyn efter en tids uppehåll. Alla fick en positiv ihopslagning och seriespelet blev en positiv överraskning då vi inte hade hunnit spelat ihop oss ordentligt inför seriestart men ändå slogs vi om seriesegern men föll på målsnöret. Vi hade en riktigt rolig säsong förra året, alla utvecklades mycket som både spelare och individer, säger Fredric Harbrecht till Innebandymagazinet och fortsätter:

– I cupspel spelade vi Linköping Innebandys egna cup, Floorball Games, där vi gick till semifinal och förlorade mot ett bra motstånd. Under påskhelgen åkte bilarna ner mot FC Helsingborgs Påskcup By Scandic där vi gick helt obesegrade genom cupen och fick lyfta bucklan. Vi spelade även Linköping Innebandys försäsongscup, Föreningspizzan Cup, och där gick vi till final och vann.

Hur kom det sig att ni valde Gothia Innebandy Cup i år?

– För att möta lag från andra delar av Sverige men även att möta lag från andra länder. Vi har även hört mycket gott om cupen, att den ska vara välplanerad, välorganiserad och få resor mellan boende och arenorna. Vi hoppas att det är en utvecklande cup för oss och grabbarna får roliga dagar, där vi får spela fin innebandy.

Vad tror du om era chanser att gå långt?

– Vi hoppas självklart att gå långt i turneringen men då vi möter motstånd som vi aldrig stött på tidigare så är det svårt att säga, topp 3 i gruppen är ett delmål och sedan vet man aldrig under ett slutspel. Vi ska göra vårt bästa för att gå så långt som möjligt.

I gruppspelet ställs Linköping mot Lillån, Sävsjö, Tranemo samt två tjeckiska lag i form av FbC Hradec Kralove och Kononyri Kladno.

– Här tror jag utan att ha sett de andra lagen spela att Lillån IBK och Sävsjö IBK kan bli utmaningen för oss. Men som sagt, vi har inte mött dessa lag tidigare. Sedan från övriga grupper tror jag Pixbo, Lindås och KFUM Jönköping kan vara några tuffa lag att ta sig an i ett slutspel.

– Vi hoppas på roliga och utvecklande dagar med bra spel så får vi se hur långt det går, avslutar Fredric Harbrecht.

Ungdomsweekend-bevakningen sponsras av:


TV: Andreas Stefansson: "Dumt att jag sa det"

Storvretastjärnan ångrar sig direkt i intervjun efter 8-4-vinsten mot Pixbo Wallenstam: "Nu kommer jag inte få det... fan"

Den här artikeln handlar om: